*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προϊστορική αρχαιολογία


Συγγραφή: · Κοσμάς Τουλούμης
Έκδοση: Απρίλιος 2021 από "University Studio Press"
Σελ.:192 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2516-6


Θέμα: "Αρχαιολογία"

Τα τελευταία χρόνια η Προϊστορική Αρχαιολογία καθίσταται όλο και περισσότερο μια επιστήμη, η οποία εστιάζει στη μελέτη του ανθρώπου διερευνώντας τα υλικά κατάλοιπα των ατομικών, συλλογικών και κοινωνικών του πρακτικών κατά την προϊστορία. Προσεγγίζεται έτσι τόσο η προσπάθεια του ανθρώπου να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του, όσο και να προσδιορίσει αυτόν τον εαυτό σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, στο πλαίσιο μιας συλ-
λογικότητας, η οποία αντανακλά την ύπαρξη πολυσχιδών κοινωνικών σχέσεων. Ταυτόχρονα με τη συνεργασία των θετικών επιστημών και της ψηφιακής τεχνολογίας έχουν επίσης αναδειχθεί νέες προοπτικές για την αρχαιολογική έρευνα ως προς την ερμηνεία των δεδομένων.

Το παρόν σύγγραμμα περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα, ιδέες και θεωρίες που σχετίζονται με την Προϊστορική Αρχαιολογία, από την εμφάνιση του ανθρώπου μέχρι τη Μέση Εποχή του Χαλκού, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό χώρο. Αναλυτικότερα, χωρίζεται σε έξι ενότητες, στις οποίες αναλύονται τα χρονολογικά και τα χωρικά όρια του θέματος διαπραγμάτευσης, καθώς και ο σύγχρονος ρόλος της αρχαιολογίας με βάση τη διεπιστημονική μελέτη των ευρημάτων της τελευταίας εικοσαετίας.
Γίνεται επισκόπηση των νεότερων ερευνών για την Παλαιολιθική Περίοδο, αναλύονται τα δεδομένα για την
έναρξη του παραγωγικού σταδίου στην Ελλάδα κατά τη Νεολιθική Εποχή, ενώ παρουσιάζονται και οι πρώτες φάσεις της Εποχής του Χαλκού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας