*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μαλάκας complete

Ερμηνευτικό λεξικό της (εντελώς) κοινής νεοελληνικής


Συγγραφή: ·Μάρκος Λ. Καστρινός
Έκδοση: Οκτώβριος 2021 από "F1 Communications"
Σελ.:64 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-85133-0-3


Θέμα: "Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά" "Χιούμορ"

Ο μαλάκας (ως λέξη) είναι πάνω απ’ όλα τουριστικό προϊόν. Είναι η διασημότερη και γνωστότερη παγκοσμίως ελληνική λέξη, είναι αυτή που μαθαίνει πρώτη ο επισκέπτης στην Ελλάδα και αναλόγως τη χρησιμοποιεί – έστω και με κάποιο λαθάκι στην κλίση («ise malaka»).

Η λέξη έχει κατακλύσει εδώ και πολλές δεκαετίες την καθημερινότητα σε όλες της τις εκφάνσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα χαρακτηρισμών. Από μόνη της, ένα σκέτο «μαλάκας» δηλαδή, δεν αναδεικνύει το ποιόν εκείνου στον οποίο αναφέρεται, ή/και τη σχέση μας μαζί του. Μπορεί να πρόκειται για μια πολύ φιλική σχέση, αδιάφορη, εχθρική, ή απλώς να είναι μια καθημερινή τυπική σχέση… Μια απλή καλημέρα, βρε αδερφέ! Μπορεί –μόνη της ή με διάφορα συνοδά γραμματικά στοιχεία– να δηλώνει κοροϊδία, ειρωνεία, απαξία, περιφρόνηση, απέχθεια. Μπορεί όμως να βγάζει ακόμη και σεβασμό ή/και θαυμασμό.

Η παρούσα έκδοση τιτλοφορείται με το φιλόδοξο και προκλητικό «Complete», αν και ως γνωστόν η πληρότητα είναι μη εφικτή, όπως έχει αποδειχθεί και μαθηματικά, χώρια που ο μαλάκας εξελίσσεται και ο εμπλουτισμός σύντομα θα καταστεί επιβεβλημένος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας