*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κλέφτης των τζίτζιφων


Συγγραφή: · Παντελής Ζωιόπουλος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2021 από "Αρμός"
Σελ.:516 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-615-406-5


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες"

Το βιβλίο τούτο ξεδιπλώνει και φωτίζει τις πτυχές της ζωής του συγγραφέα. Περιλαμβάνει δώδεκα κεφάλαια «μια ντουζίνα νταμιτζάνες, άλλες με γλυκό κρασί και άλλες με ξίδι», όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί, τα εξής: οικογένεια, σόι, γειτονιά, δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο, στρατός, αλλοδαπή, δημόσιο, Βρυξέλλες, καθηγεσία και αφυπηρέτηση. Ενδιάμεσα παρεμβάλλει σκέψεις του για τον αθλητισμό, το τραγούδι, τον κινηματογράφο, τα παιχνίδια της γειτονιάς και τα… Κλασικά Εικονογραφημένα. Προσπαθεί να μεταφέρει το άρωμα της ατμόσφαιρας μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί και παράλληλα να δώσει από την πλευρά του «την απολογίαν την από του φοβερού βήματος». Εβδομήντα χρόνια κομμάτια! Είναι σπονδή σε φίλους που έφυγαν. Μια τοιχογραφία της εποχής. Μια αναφορά στο ίχνος της διαδρομής του με ιδιαίτερη έμφαση στα μικράτα του. Παράλληλα διηγείται κάποιες ιστορίες από τα… «σωθικά» της γενέτειράς του πόλης. Έτσι, στο τέλος της μέρας, ο αναγνώστης θα δει να αναδύεται το απαράμιλλο δίδυμο: το «rosebud» του Όρσον Γουέλς από τον «Πολίτη Κέιν» μαζί με το «ο πρώτος μου εαυτός» του Άγγελου Σικελιανού από τον «Ύμνο του μεγάλου Νόστου».

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας