*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αεροδρόμιο


Συγγραφή: ·Ελίζα Παναγιωτάτου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2021 από "Αντίποδες"
Σελ.:104 (20x12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5267-49-0


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα "

Εγκλωβισμένοι στους κενούς χώρους ενός διεθνούς αεροδρομίου, οι χαρακτήρες των διηγημάτων, που διασταυρώνονται χωρίς να συναντηθούν, βρίσκονται, με τον τρόπο του ο καθένας, σε μια μεταιχμιακή στιγμή. Η μετέωρη θέση τους, η αναμονή, η ένταση του ταξιδιού, οδηγούν σε έναν χαμηλόφωνο μονόλογο, γεμάτο προσμονές, αναμνήσεις και εσωτερικές ρήξεις. Με ψυχολογική και γλωσσική ακρίβεια, με εφευρετικότητα και τρυφερότητα, η Ελίζα Παναγιωτάτου συγκροτεί ένα πρισματικό συλλογικό πορτραίτο.

Εδώ και έξι ώρες είμαι στην κοιλιά της φάλαινας. Οι πιο πολλές καρέκλες γύρω μου είναι άδειες. Απέξω ακούγεται ένα συνεχές βουητό. Το φως όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο άσπρο. Αυτός στα αριστερά μου μουρμουρίζει σαν να λέει την προπαίδεια. Διαγώνια απέναντι μια καθαρίστρια μετακινεί
με δυσκολία μια μεγάλη ηλεκτρική σκούπα. Την τραβάει με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο σέρνει ένα καρότσι με κουβάδες και πανιά. Είναι ντυμένη στα γαλάζια, στο κεφάλι της φοράει ένα πανί στο ίδιο χρώμα. Όσο πιο πολύ την κοιτάζω, τόσο πιο ξεκάθαρα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να μην καθαρίσει ποτέ ξανά. Όταν ξανακοιτάζω προς το μέρος της, έχει βάλει τη σκούπα στην πρίζα κι έχει αρχίσει να μετακινείται μαζί της πάνω στη μοκέτα.»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας