*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελένη Σταθοπούλου, 1914-2016

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Σπύρος Μοσχονάς
Έκδοση: Οκτώβριος 2020 από "Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος"
Σελ.:248 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-7060-28-0


Θέμα: "Καλές τέχνες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ζωγράφοι, Έλληνες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

«Η Ελένη Σταθοπούλου δεν είχε πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις ούτε είχε γίνει, ενόσω ζούσε, μια αναδρομική παρουσίαση του έργου της που θα αποτελούσε έναν οδηγό για την κατανόηση του συνόλου της καλλιτεχνικής της δημιουργίας. Κατ’ επέκταση, η μελέτη του έργου της προϋποθέτει τη διαχείριση ενός όγκου πινάκων και σχεδίων που πρέπει να ταξινομηθούν κατά βάση με στιλιστικά κριτήρια, με γνώμονα δηλαδή την εξέλιξη του ύφους της στο πέρασμα του χρόνου. Μόνη βοήθεια σε αυτό το εγχείρημα αποτελούν τα συγκριτικά λίγα χρονολογημένα από την ίδια έργα (ελαιογραφίες και σχέδια), τα ακόμη λιγότερα δημοσιευμένα στον τύπο της εποχής και, τέλος, οι πληροφορίες αρχειακού χαρακτήρα. Παρά τις όποιες δυσκολίες, οι περίοδοι της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Σταθοπούλου γίνονται με σαφήνεια διακριτές, με τη μικρή, αλλά εξαιρετικά πυκνή σε επιρροές και ωρίμανση, περίοδο του Παρισιού (1946-1949) να αποτελεί και την πλέον καθοριστική για την εξέλιξή της…».

Σπύρος Μοσχονάς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας