*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η σκευωρία των μετρίων

"La Conspiración de los Mediocres" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: ·Ernesto Mallo
Μετάφραση: ·Ασπασία Καμπύλη
Έκδοση: Απρίλιος 2022 από "Carnίvora"
Σελ.:208 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5479-19-0


Θέμα: "Ισπανόφωνη πεζογραφία (Αργεντινή) - Μυθιστόρημα"

Μπουένος Άιρες, 1976. Ο περονισμός έχει δείξει το αληθινό του πρόσωπο, ο ίδιος ο Περόν έχει πεθάνει και η διακυβέρνηση της τελευταίας του συζύγου, Ισαμπέλ, ουσιαστικά θ’ ανοίξει το δρόμο για τη δικτατορία του Βιδέλα, την πιο αιματοβαμμένη δικτατορία στην ιστορία της Αργεντινής. Η δυσπιστία απέναντι στο καθεστώς διχάζει τη χώρα και ερημώνει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Μπουένος Άιρες οι παρακρατικοί έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Ο νεαρός αστυνόμος Λασκάνο, το Σκυλί, όπως τον αποκαλούν στην υπηρεσία, δείχνει μια αποκαρδιωτική και ενοχλητική για τους συναδέλφους του αφοσίωση στη δικαιοσύνη. Για να τον απομακρύνουν από τις πραγματικές έρευνες, οι προϊστάμενοί του θα του αναθέσουν να κλείσει την υπόθεση της αυτοκτονίας ενός πρώην Ναζί, γεγονός που θα τον οδηγήσει σε υπόγειες διαδρομές, ζοφερές αναμνήσεις, επίφοβα μονοπάτια και σ’ έναν μοιραίο έρωτα στη σκιά του πανταχού παρόντος Θανάτου.
Σ’ έναν κόσμο χωρίς κινητά ούτε Ίντερνετ, στα θαμπά απ’ τους καπνούς των τσιγάρων υπηρεσιακά γραφεία, όταν οι αστυνομικές έρευνες δε θύμιζαν επεισόδια του CSI, αλλά γίνονταν τριγυρίζοντας στις γειτονιές της πόλης, συχνά μέσα στα διαβόητα πράσινα Φορντ Φάλκον που στιγμάτιζαν τους δρόμους της Αργεντινής, ο Μάγιο δημιουργεί μια πειστική και παράξενα νοσταλγική ατμόσφαιρα καλτ μαυρόασπρης αστυνομικής ταινίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας