*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κυβερνοχώρος με εικόνες

"Cyberspace for beginners" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Joanna Buick
Μετάφραση: ·Παναγιώτης Λουρίδας
Εικονογράφιση: ·Zoran Jevtic
Έκδοση: Δεκέμβριος 1997 από "Δίαυλος"
Σελ.:179 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-531-040-6


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές" "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet "

Ο "Κυβερνοχώρος με εικόνες" δεν μας συστήνει ένα στοχαστή αλλά μια έννοια. Λέξη ηλικίας μόλις 14 ετών, η λέξη "κυβερνοχώρος" επινοήθηκε από τον Γουίλιαμ Γκίμπσον στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Ο νευρομάντης" που εκδόθηκε το 1984. Στο μυθιστόρημα αυτό ο ήρωας συνδέει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κατευθείαν στον εγκέφαλό του και περιγράφει την εμπειρία του κυβερνοχώρου ως εξής: "Μια οικειοθελής παραίσθηση που βιώνεται καθημερινά από δισεκατομμύρια νόμιμους χρήστες, σε όλα τα έθνη... από παιδιά που διδάσκονται μαθηματικές έννοιες... Αδιανόητη πολυπλοκότητα. Γραμμές φωτός εκτεινόμενες στον μη χώρο του νου, συμπλέγματα και αστερισμοί δεδομένων. Σαν φώτα της πόλης, που υποχωρούν". Από το 1984 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Υπάρχει όμως και μια προϊστορία: από το 1948, όπως πληροφορούμαστε, ο Νόρμπερτ Βίνερ επινόησε τον όρο κυβερνητική για να περιγράψει συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έτσι, ήδη το 1960, υπήρχαν οι cybermen, οι απαίσιοι αντίπαλοι του Doctor Who, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του BBC. Το βιβλίο για τον κυβερνοχώρο έχει πολλές αρετές, όπως ότι οι συγγραφείς του επιλέγουν να μας μεταφέρουν νοερώς σε ένα πολύ μακρινό ταξίδι που ξεκινά από τις πρώτες απόπειρες επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω της γραφής, προχωρά με την ανακάλυψη του αλφάβητου, την ανακάλυψη των αριθμών, την ανακάλυψη των ρολογιών, της άλγεβρας, του άβακα, του ηλεκτρισμού, του τηλέγραφου, του τηλεφώνου, του τρανζίστορ και άλλων φαινομενικά ασύνδετων πνευματικών κατακτήσεων για να καταλήξουμε στο θαύμα της ηλεκτρονικής εποχής και σε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας