*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγχειρίδιο αρχειονομίας

Η επεξεργασία ενός ιστορικού αρχείου


Συγγραφή: ·Ανδρέας Μπάγιας
Έκδοση: Ιούνιος 1999 από "Κριτική"
Σελ.:251 (21χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-183-4


Θέμα: "Αρχεία"

Η επεξεργασία ενός ιστορικού αρχείου αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία που μπορεί να οδηγήσει σε γόνιμες ιστορικές αναζητήσεις και να προκαλέσει τη σπάνια συγκίνηση που χαρίζει η επικοινωνία με μαρτυρίες άλλων εποχών. Ο αρχειονόμος κατορθώνει να προσπελάσει το περιεχόμενο παλιών εγγράφων και μέσα από αυτά παρακολουθεί γεγονότα, θεσμούς, νοοτροπίες, κοινωνικά φαινόμενα, ή ακόμα και αυστηρά ιδιωτικές στιγμές του παρελθόντος. Η επεξεργασία ενός ιστορικού αρχείου έχει συγκεκριμένους στόχους και ακολουθεί καθορισμένους κανόνες.
Το "Εγχειρίδιο αρχειονομίας" είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που περιγράφει αναλυτικά τις εξειδικευμένες εργασίες που απαιτεί η οργάνωση ενός ιστορικού χώρου. Είναι ένας πρακτικός οδηγός για την επεξεργασία των ιστορικών αρχείων και ταυτόχρονα αποτελεί τη φυσική συνέχεια και το συμπλήρωμα του "Αρχειονομία: βασικές έννοιες και αρχές".

(1999) Αρχειονομία, Κριτική

(1997) Η Λερναία Ύδρα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1997) Το λιοντάρι της Νεμέας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1997) Ο ταύρος της Κρήτης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1997) Τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1997) Ηρακλής, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας