*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι ηλικίες της Λουλού

"Las edades de Lulú" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: · Almudena Grandes
Μετάφραση: ·Γιώργος Ράικος
Έκδοση: Μάιος 2001 από "Κριτική"
Σελ.:239 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-225-3


Θέμα: "Ισπανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Κινηματογραφικές ταινίες" "Ερωτική λογοτεχνία"

"Όχι εσύ!". Τα νύχια του μπήχτηκαν στα μπράτσα μου, τα λόγια του μπήχτηκαν στο μυαλό μου, τα μάτια του έχυσαν λάβα κι αναγκάστηκα να κλείσω τα βλέφαρά μου. Θα μου φερόταν άσχημα, το ήξερα και του το επέτρεψα. "Όχι εσύ, Λουλού! Εσύ ούτε μεγάλωσες, ούτε θα μεγαλώσεις ποτέ στη ζωή σου, μπορεί και να σε μισώ γι' αυτό· εσύ δεν σταμάτησες ποτέ να παίζεις, τώρα απλώς παίζεις την ενήλικη..."
Οι ήρωες στις "Ηλικίες της Λουλού" αψηφούν τα στερεότυπα της ερωτικής λογοτεχνίας. Έχουν παρελθόν που το θυμούνται, παρόν που το ζουν, και μέλλον που τους απασχολεί. Διαθέτουν μια συγκεκριμένη ηλικία, μένουν σε μία υπαρκτή πόλη, έχουν συμπάθειες, προκαταλήψεις, και παιδιά. Είναι χειροπιαστά πρόσωπα με σάρκα και οστά, και γι' αυτό υποφέρουν. Υποφέρουν από τα πάθη τους, μα και από τις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής.
Βιβλίο με εκρηκτικούς διαλόγους, αιχμηρές περιγραφές και διαρκή υπογράμμιση της ματαιότητας, "Οι ηλικίες της Λουλού" περιγράφουν μία ζωή δύσκολη, όπου το σεξ δεν είναι ένα ζήτημα αστείο.

Το πρώτο αυτό μυθιστόρημα της Almudena Grandes γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ισπανία, μεταφράστηκε σε δέκα χώρες της Ευρώπης και μεταφέρθηκε στην οθόνη από τον σκηνοθέτη Bigas Luna, το 1990.

(2018) Όταν φιλούσαμε το ψωμί, Εκδόσεις Πατάκη

(2003) Οι εκδότριες, Εκδόσεις Πατάκη

(1998) Μαλένα είναι το όνομα ενός ταγκό, Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας