*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

10 χρόνια διαφημίσεις

1950-1959


Επιμέλεια: ·Γ. Αγγελοπούλου
Έκδοση: 1997 από "Ανατολικός"
Σελ.:96 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8429-09-9


Θέμα: "Διαφήμιση - Φωτογραφικές συλλογές"

Το λεύκωμα αυτό, όπως και τα άλλα δύο που σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν, με θέμα τις διαφημίσεις των δεκαετιών του '50, του '60 και του '70, δεν αποσκοπεί στο να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής διαφήμισης. Ούτε πολύ περισσότερο να αναδείξει τις καλύτερες καταχωρήσεις τις αντίστοιχης εποχής. Είναι ένα ευχάριστο, ελπίζουμε, πολυσέλιδο "καρτ ποστάλ" που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή τόσο κοντινή αλλά και τόσο μακρινή.
Άλλωστε, όπως μια φωτογραφία ή ένα βιβλίο, όπως εν τέλει κάθε μορφή επικοινωνίας, έτσι και η διαφήμιση μας αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα είχαν σκοπό οι τότε δημιουργοί της. Ιδίως όταν έχουμε την πολυτέλεια να την εξετάζουμε από απόσταση δεκαετιών. Έτσι εκτός από τα νέα προϊόντα που τότε εισάγονται στην ελληνική αγορά και τη δημιουργική παρουσίασή τους, οι παλιές αυτές καταχωρήσεις μάς αποκαλύπτουν στοιχεία για τις συνήθειες, τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα όνειρα των καταναλωτών της δεκαετίας του '50, τουλάχιστον, όπως τις έβλεπαν, τις πίστευαν και τις "μετέφραζαν" σε επικοινωνιακό λόγο και εικόνα οι διαφημιστές και οι πελάτες τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας