*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αίμα από μοιρασμένη αγάπη

"Sangre de amor correspondido" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: ·Manuel Puig
Μετάφραση: ·Μαρία Χατζηγιάννη
Έκδοση: 1989 από "Ζαχαρόπουλος Σ. Ι."
Σελ.:192 (17χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-208-085-Χ


Θέμα: "Ισπανόφωνη πεζογραφία (Αργεντινή) - Μυθιστόρημα"

Με φόντο το αστραφτερό και απέραντο Ρίο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της βραζιλιάνικης υπαίθρου, ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη ιστορία εφηβικού έρωτα. Μέσα στο περίγραμμα ενός τραχιού, γυμνού και απελπιστικού παρόντος ζωγραφίζεται η εικόνα ενός χαμένου παρελθόντος, μιας χρυσαφένιας ηλικίας φευγάτης για πάντα, της ηλικίας όπου ο καταλυτικός πόθος φλογίζει και κατατρώει κορμί και νου.
Αλλά στην πορεία της αφήγησης ανοίγονται κάποιες ρωγμές, προβάλλουν ερωτηματικά, μικρά βάραθρα, φλεγόμενα χρονικά διαστήματα: κάτι δεν ταιριάζει, κάτι τραυματίζει ανεπανόρθωτα την εποχή του ειδυλλίου, κάτι αμαυρώνει την αρκαδική φωτοχυσία της εικόνας. Τότε προβάλλει το αληθινό θέμα του βιβλίου: Το "Αίμα από μοιρασμένη αγάπη πραγματεύεται" τις μεταμορφώσεις, τις μεταμφιέσεις, τα καμουφλαρίσματα, όλ' αυτά με τα οποία η ανάμνηση καλύπτει και αποκαλύπτει διαδοχικά τις πτυχές της συνειδητής μνήμης.

(1996) Στους τροπικούς νυχτώνει νωρίς, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας