*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κυρίες και κύριοι από δω για τα αέρια


Συγγραφή: ·Tadeusz Borowski
Έκδοση: Ιούλιος 2020 από "0151"
Σελ.:151 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Πολωνική λογοτεχνία"

"...σ' αυτόν τον πόλεμο, η ηθική, η εθνική αλληλεγγύη, ο πατριωτισμός και τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είχαν όλα τους ξεγλιστρήσει από τα χέρια των ανθρώπων σαν ένα φαγωμένο κουρέλι. Είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα έγκλημα που ο άνθρωπος δεν θα διέπραττε προκειμένου να σώσει τον εαυτό του. Και, έχοντας σώσει τον εαυτό του, θα διαπράττει εγκλήματα για ολοένα και πιο ασήμαντους λόγους· θα τα διαπράξει πρώτα από καθήκον, μετά από συνήθεια και τελικά για ευχαρίστηση. Τους είπαμε με περίσσιο ενθουσιασμό τα πάντα για τη δύσκολη, υπομονετική ύπαρξή μας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που μας είχε διδάξει ότι όλος ο κόσμος είναι πραγματικά σαν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης· οι αδύναμοι δουλεύουν για τους δυνατούς και αν δεν έχουν δύναμη ή διάθεση να δουλέψουν - τότε ας κλέψουν, ή ας πεθάνουν".
Ο Μπορόφσκι σ' αυτά τα κείμενα περιγράφει σκηνές από τη ζωή του στο Άουσβιτς και μιλά για τις σχέσεις των κρατουμένων, την εξαθλίωση, τη βία, τον θάνατο, το νοσοκομείο του στρατοπέδου, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το γυναικείο τμήμα, τους θαλάμους αερίων, τα κρεματόρια, τους Γερμανούς φρουρούς. Το ύφος του είναι μοναδικό, καυστικό, ειρωνικό, γεμάτο ψυχρότητα που ο συγγραφέας κέρδισε από τον πλανήτη Άουσβιτς. Δίπλα στα κλασικά βιβλία του Λέβι, του Αμερύ και του Κέρτες, η μαρτυρία του Μπορόφσκι βάζει άλλο ένα κομμάτι του παζλ για την κατανόησή μας γύρω από το σύμπαν των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας