*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ριπ Βαν Ουίνκλ. Ο μύθος της κοιμισμένης κοιλάδας

"Rip Van Winkle; The Legend of Sleepy Hollow" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Washington Irving
Μετάφραση: ·Θάνος Σακκέτας
Έκδοση: Οκτώβριος 1982 από "Στοχαστής"
Σελ.:143 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα "

"Ήτανε για καλή ή για κακή μου μοίρα που το πάθος μου για περιπλάνηση έχει ικανοποιηθεί. Περιπλανήθηκα μέσα σε διαφορετικές χώρες και είδα με τα μάτια μου πολλές από τις άστατες σκηνές της ζωής. Δεν μπορώ να πω ότι τις μελέτησα με το μάτι ενός φιλόσοφου, τις είδα μάλλον με το πλανόδιο βλέμμα που οι ταπεινοί εραστές του γραφικού αφήνουν να κυλήσει απ' τη βιτρίνα ενός μαγαζιού έργων τέχνης σε μια άλλη και που πότε απορροφιέται από την απεικόνιση της ομορφιάς, πότε από τις παραμορφώσεις της γελοιογραφίας και πότε από τη χάρη του τοπίου. Όπως όμως είναι η μόδα στους μοντέρνους τουρίστες να ταξιδεύουνε με το μολύβι στο χέρι και να φέρνουν πίσω το χαρτοφύλακά τους γεμάτο με ιχνογραφήματα, έτσι κι εγώ έχω τη διάθεση να φτιάξω μερικά για τη διασκέδαση των φίλων μου. Οπωσδήποτε όμως, όταν σκύβω και κοιτάζω τις σημειώσεις μου, που κράτησα γι' αυτό το σκοπό, η καρδιά μου σχεδόν ραγίζει καθώς ανακαλύπτει πόσο το οκνό μου χιούμορ μ' έφερε μακριά από τα μεγάλα πράγματα, που μελετιούνται από κάθε κανονικό ταξιδιώτη, που θα 'θελε να εκδόσει ένα βιβλίο. Φοβάμαι πως θα δώσω την ίδια απογοήτευση, που δίνει κι ένας άτυχος τοπιογράφος, που, ενώ ταξίδεψε στην Ευρώπη, ακολουθώντας όμως τη στροφή της αλήτικης κλίσης του, σκιτσάρισε κώχες, γωνιές και πλατείες. Συνακόλουθα το βιβλίο ιχνογραφίας του ήτανε γεμάτο από αγροτόσπιτα, τοπία και σκοτεινά ερείπια· αμέλησε να ζωγραφίσει τον Άγιο Πέτρο ή το Κολοσσαίο, τον καταρράχτη του Τέρνι ή τον κόλπο της Νάπολης· και σ' ολόκληρη τη συλλογή του δεν είχε ούτε ένα παγόβουνο ή ένα ηφαίστειο".
Έτσι σεμνά σκιαγραφεί το έργο του ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Ουάσινγκτον Ίρβινγκ. Κι όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει, θα λέγαμε, το εντελώς αντίθετο. Γιατί αλήθεια ποια είναι τα μεγάλα πράγματα;
Βαθύς ανατόμος του ανθρώπινου χαραχτήρα, της μικρής ουσιαστικής λεπτομέρειας, που αποτελεί την αναγκαία ψηφίδα στο μεγάλο ψηφιδωτό του καθημερινού βίου, συνεπαρμένος από τη γοητεία του μύθου και του ταξιδιού των απαραίτητων αυτών συντρόφων μας στις ώρες της μοναξιάς και της περισυλλογής, ο Ουάσινγκτον Ίρβινγκ εξακολουθεί να μας γοητεύει με τον αριστοτεχνικό του λόγο.
Τα διηγήματά του αυτά, μικρό δείγμα από το μεγάλο του έργο, είναι εκείνα που η παγκόσμια κριτική κατάταξε στα αριστουργήματα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

(2012) Χριστουγεννιάτικο δείπνο, Νάρκισσος

(2008) Μωάμεθ, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.

(2004) Θαλασσινές ιστορίες, Νάρκισσος

(2002) Ο βίος του Μωάμεθ, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(2001) Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη και άλλες ιστορίες, Εκδόσεις Θωμά Κώτσια

(1998) Ριπ Βαν Ουίνκλ , Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(1995) Ριπ Βαν Ουίνκλ, Κέδρος

(1994) Μύθοι της Αλάμπρα, Κανάκη

(1988) Μωάμεθ, Κάκτος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας