*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πυριτόλιθος

Ο τάφος του κυνηγού: Μυθιστόρημα

"Silex - La tombe du chasseur" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Daniel de Bruycker
Μετάφραση: ·Σουζάνα Καπελώνη
Έκδοση: Ιανουάριος 2000 από "Λαγουδέρα"
Σελ.:182 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7893-06-9


Θέμα: "Γαλλόφωνη πεζογραφία (Βέλγιο) - Μυθιστόρημα"

Τρεις νέοι σοβιετικοί αρχαιολόγοι έχουν εγκαταστήσει τον καταυλισμό τους στις στέπες του Τατζικιστάν για να κάνουν ανασκαφές για κάτι που μοιάζει να είναι ένας τύμβος νεατερνταλικός. Ένας απ' αυτούς αναφέρει στην εφημερίδα του την υπομονετική εργασία της εκταφής και τις μικρές καθημερινές περιπέτειες. Διότι εκατοστό με εκατοστό, σκάβοντας τον τάφο είναι σαν να διαπερνάς το πάχος των αιώνων. Τι μπορούν, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες ζωής, να μάς μάθουν τα θραύσματα των οστών, τα φυτικά απολιθώματα, οι σχίζες του πυριτόλιθου, διευθετημένες γύρω απ' το κουφάρι του. Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, ο αφηγητής εγκαταλείπει τη πρόζα και, μ' ένα σύντομο ποίημα, καταφέρνει να ξεπεταχτεί το κρυπτογράφημα ενός φλογερού στοχασμού πάνω στον άνθρωπο και την καταγωγή του. Ο "Πυριτόλιθος" είναι ένα έργο μαγευτικό και μεταφυσικό, ένας ποιητικός στοχασμός στη χαραυγή της ανθρωπότητας, μια μύηση στη γοητεία της αρχαιολογίας, στη σκοτεινή αναγκαιότητα να βεβηλώσεις για να γνωρίσεις.

(2004) Εϊτό, Λαγουδέρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας