*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το θέατρο και τα παιδιά

Παιχνίδια, έργα, κουστούμια και σκηνικά


Συγγραφή: · Norbert Landa · Thomas Joseph Landa
Μετάφραση: · Πίτσα Μπουρνόζου
Επιμέλεια: · Μάριος Βερέττας
Έκδοση: 1998 από "Ωρίων"
Σελ.:157 (23χ23), Σκληρό εξώφυλλο


Θέμα: "Παιδικά θεατρικά έργα" "Παιδικές δραστηριότητες" "Θέατρο - Σπουδή και διδασκαλία" "Παιδικό θέατρο"

Μέσα από την δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά εκφράζουν ότι τα συγκινεί. Μπορούν να παίξουν με τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις καλές και λιγότερο καλές πλευρές του δικού τους εγώ. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και να γίνονται πιο κατανοητά στους άλλους.
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να τροποποιούν την πραγματικότητα με θαυμαστή ευκολία. Διασκεδάζουν, επινοούν νέες πραγματικότητες και κατόπιν τις υλοποιούν. Το θέατρο προσφέρει ένα πεδίο ελευθερίας για την "παιδική αναρχία" και συνάμα λειτουργεί σαν πλαίσιο προστασίας, που αξιοποιεί την ορμή των παιδιών κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού.
Γιατί το θέατρο λειτουργεί μόνο όταν έχουν οριστεί και τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού. Το θέατρο είναι μια σύμβαση, και όλα εδώ γίνονται με σοβαρότητα αλλά μόνον μέχρι να πέσει η αυλαία. Αυτό το βιβλίο θα σας ανοίξει την όρεξη να κάνετε θέατρο με τα παιδιά. Θα σας υποδείξει πως να σκηνοθετήσετε με απλά μέσα θεατρικά έργα κατάλληλα για παιδιά, όπου όλοι -μικροί και μεγάλοι- συμμετέχουν από την αρχή ως το τέλος αντλώντας μεγάλη ευχαρίστηση. Όλοι μαζί θα ράψουμε τα κουστούμια, θα πάρουμε μέρος στα θεατρικά παιχνίδια, θα φτιάξουμε τα σκηνικά. Γιατί η βασική μας αρχή, είναι η συλλογική εργασία.
Ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο γύρω από το παιδικό θέατρο και τις θεατρικές παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και παιδικές θεατρικές ομάδες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας