*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μηχανοτρονική

Προσαρμοστικά μηχανικών συστημάτων

"Mechatronics: Mechanical System Interfacing" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·David M. Auslander ·Carl J. Kempf
Μετάφραση: ·Herbert Tanner
Επιμέλεια: ·Herbert Tanner
Έκδοση: Μάιος 1998 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ"
Σελ.:336 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-254-532-1


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές" "Μηχανολογία"

Τα πιο επιτυχημένα συστήματα μηχανοτρονικής σχεδιάζονται από μια ελίτ μηχανικών με πείρα και βαθειά γνώση της τεχνολογίας του κεντρικού συστήματος. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την σημαντική τεχνολογία προσαρμογής από τη σκοπιά μηχανικών, οι οποίοι είναι ειδικοί στα υφιστάμενα κεντρικά μηχανολογικά συστήματα. Η παρουσίαση είναι περιεκτική και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά σήματος και ισχύος, όπως επίσης τα μετρητικά όργανα και τους επενεργητές που χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη επιτυχία κατά την προσαρμογή των μηχανολογικών συστημάτων με τους υπολογιστές ελέγχου.
Ενώ το λογισμικό ενσωματώνει την ευφυΐα του αυτομάτου ελέγχου στα συστήματα μηχανοτρονικής, το επίπεδο προσαρμογής είναι εκείνο που μεταφράζει της μετρήσεις από τον φυσικό κόσμο σε πληροφορίες που το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει και μετατρέπει τις εντολές από το λογισμικό σε ισχύ που προσδίδεται στο κεντρικό σύστημα.
Επειδή οι υπολογιστές είναι ηλεκτρονικές συσκευές, η μία πλευρά της προσαρμογής πρέπει να είναι αναγκαστικά ηλεκτρονική. Με βάση το γεγονός αυτό, το βιβλίο καλύπτει τα ψηφιακά ηλεκτρονικά, συνδυαστικά (Boole) και ακολουθιακά, αλλά και τα αναλογικά ηλεκτρονικά μέσω των τελεστικών ενισχυτών. Περιγράφονται επίσης τα προσαρμοστικά της αναλογοψηφιακής και ψηφιοαναλογικής μετατροπής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας σίγμα δέλτα. Οι παραπάνω τεχνολογίες αφορούν σε σήματα και σε πληροφορίες. Πολλά συστήματα μηχανοτρονικής χρειάζεται να προσδώσουν ισχύ, που συνήθως αποδίδεται από ηλεκτρικά ελεγχόμενους κινητήρες. Ο έλεγχος της ροής ηλεκτρικής ισχύος αναπτύσσεται στο κεφάλαιο περί ενισχυτών ισχύος.
Το επίπεδο προσαρμογής επεκτείνεται ένα βήμα πιο πέρα, εντός του μηχανολογικού συστήματος, τόσο από την πλευρά των επενεργητών όσο και των μετρητικών οργάνων. Η λειτουργία των επενεργητών καλύπτεται στα κεφάλαια περί κινητήρων συνεχούς ρεύματος και βηματικών κινητήρων, ενώ τα μετρητικά όργανα εξετάζονται σε αντίστοιχο κεφάλαιο, όπου συμπεριλαμβάνονται κωδικοποιητές, αναλυτές, αισθητήρες φαινομένου Hall και άλλα όργανα προηγμένης τεχνολογίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας