*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολεοδομικό δίκαιο


Συγγραφή: ·Αλίκη Τζίκα - Χατζοπούλου
Έκδοση: Ιούνιος 2003 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ"
Σελ.:281 (23χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-254-545-3


Θέμα: "Δημόσιο δίκαιο" "Πολεοδομία"

"Ή γαρ τάξις νόμος" γράφει ο Αριστοτέλης, και ο νόμος είναι απαραίτητος για την επίτευξη της "ευταξίας", την κάλυψη των αναγκών, αλλά και την πραγματοποίηση των οραμάτων των ανθρώπων.
Το βιβλίο πραγματεύεται με συστηματικό τρόπο τη νομοθεσία που επιδιώκει την "ευταξία" των πόλεων, δηλαδή την πολεοδομική νομοθεσία, ξεκινώντας από το νδ του 1923 μέχρι σήμερα και θίγοντας τις επιδράσεις που αυτή έχει δεχθεί από τον ευρωπαϊκό χώρο. Το βιβλίο συντίθεται από δύο μέρη.
Στο Α' μέρος διατυπώνονται οι σχέσεις χωροταξίας, προστασίας περιβάλλοντος, πολεοδομίας, κτηριοδομίας. Ερευνάται η κανονιστική και επεμβατική πολεοδομική νομοθεσία για τις εντός σχεδίου περιοχές, εντάξεις και επεκτάσεις μέχρι την ψήφιση του ν. 2508/97.
Στο Β' μέρος αναλύονται οι διατάξεις του νέου νόμου, οι οποίες καθιερώνουν την έννοια της "Ανοικτής Πόλης" και επιβάλλουν την εκπόνηση των ΣΧΟΟΑΠ για την οργάνωσή της, καθώς και εκείνες για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών εντός του σχεδίου της πόλης. Ακόμη επισημαίνονται οι διατάξεις που τροποποιούν ή συμπληρώνουν τις υφιστάμενες.
Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με τις σημαντικότερες αποφάσεις του ΣτΕ και με σχόλια της συγγραφέως.

(2011) Δημόσια έργα: Νομοθεσία και νομολογία, Παπασωτηρίου

(2009) Προστασία του ελληνικού ακουστικού τοπίου, Παπασωτηρίου

(2007) Δημόσια έργα, Παπασωτηρίου

(2006) Δημόσια έργα, Παπασωτηρίου

(1994) Κατασκευή δημοσίων έργων, Παπασωτηρίου

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας