*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι απαρχές της δυτικής επιστήμης

Η ευρωπαϊκή επιστημονική παράδοση σε φιλοσοφικό, θρησκευτικό και θεσμικό πλαίσιο, 600 π.Χ. - 1450 μ.Χ.

"The Beginnings of Western Science" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · David C. Lindberg
Μετάφραση: · Ηλίας Μαρκολέφας
Επιμέλεια: ·Κατερίνα Ιεροδιακόνου
Έκδοση: Ιούνιος 2003 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ"
Σελ.:568 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-254-520-8


Θέμα: "Επιστήμη - Ιστορία"

Το επίτευγμα του Lindberg είναι μοναδικό: με φόντο τις εξελίξεις στα πεδία της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της τεχνικής και των θεσμών μάς μεταδίδει μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών σχετικά με το ξεκίνημα της επιστήμης.
Το βιβλίο είναι ένα ορόσημο εφόσον αποτελεί την πρώτη εδώ και δύο δεκαετίες απόπειρα επισκόπησης της επιστήμης του αρχαίου κόσμου, την πρώτη εδώ και σαράντα χρόνια απόπειρα συγγραφής μιας γενικής ιστορίας της μεσαιωνικής επιστήμης και την πρώτη παγκόσμια απόπειρα συγγραφής μιας πλήρους -και ενοποιημένης σε έναν τόμο- καταγραφής της πορείας της αρχαίας και της μεσαιωνικής επιστήμης μαζί. Στις "Απαρχές της Δυτικής Επιστήμης", λοιπόν, ο Lindberg μάς δίνει πλούσια ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη των επιστημονικών ιδεών, των πρακτικών και των θεσμών σε μια περίοδο που εκτείνεται από την προ-σωκρατική ελληνική φιλοσοφία μέχρι τον ύστερο μεσαιωνικό σχολαστικισμό. Ο Lindberg εστιάζει την προσοχή του σ' όλα σχεδόν τα σημαντικά θέματα της ιστορίας της αρχαίας και μεσαιωνικής επιστήμης. Περιλαμβάνει τις εξελίξεις στα μαθηματικά, στην αστρονομία, στη μηχανική, στην οπτική, στην αλχημεία, στη φυσική ιστορία και στην ιατρική. Επιπλέον μας δίδει κι ένα διαφωτιστικό απολογισμό της μεταβίβασης της επιστημονικής γνώσης από την αρχαία Ελλάδα στο μεσαιωνικό Ισλάμ και εν συνεχεία στη μεσαιωνική Ευρώπη.
Ο Lindberg γράφει με σαφήνεια, οργανώνει με έξοχο τρόπο την ύλη σε κάθε κεφάλαιο που είναι το ίδιο κατανοητή σε επιστήμονες και μη ειδικούς, συνεισφέροντας ούτως ή άλλως έναν πλούτο γνώσεων. Σ' όλο το βιβλίο δίδει ο συγγραφέας ιδιαίτερη προσοχή στο πολιτισμικό και θεσμικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκε και διαδόθηκε η επιστημονική γνώση. Επίσης παρουσιάζει και τον τρόπο με τον οποίο η φιλοσοφία και η θρησκεία επηρέασαν το περιεχόμενο και την πρακτική της επιστήμης.
Εξάλλου ο Lindberg δεν διστάζει να μας δώσει καινούργιες ερμηνείες και να διακινδυνεύσει 'διατυπώνοντας φρέσκιες κρίσεις και απόψεις που έχουν ως στόχο να άρουν εκκρεμείς ιστορικές διαμάχες.
Το κείμενο διανθίζεται από μια ενδιαφέρουσα συλλογή σπάνιων και ασυνήθιστων φωτογραφιών, χαρτών και σχημάτων.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας