*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

"Computing Science" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Peter Bishop
Μετάφραση: ·Herbert Tanner
Έκδοση: 2000 από "Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ"
Σελ.:732 (25χ19), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-254-549-6


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές"

Η εξέλιξη του λογισμικού (software) των Η/Υ στις δεκαετίες '60 και '70 διέδωσε τη χρήση τους σε μεγάλο τμήμα των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων λόγω της μεγάλης ευκολίας χειρισμού τους που απαιτούσε ελάχιστες γνώσεις αναφορικά με το υλικό (hardware). Οι εξελίξεις της δεκαετίας του '80 επέτειναν αυτή την τάση "προσέγγισης" μεταξύ Η/Υ και χρήστη μέσα από φιλικά κελύφη εργασίας και κατέστησαν δυνατή τη χρήση των Η/Υ από ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού με ελάχιστη και μακροσκοπική γνώση του υλικού.
Οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν στην εμφάνιση ολοκληρωμένων και "έξυπνων" συσκευών (π.χ. φούρνοι μικροκυμάτων, αμορτισέρ, κ.λπ.) αποτελουμένων τόσο από φυσικά (π.χ. ηλεκτρομηχανικά) στοιχεία όσο και από ενσωματωμένους ελεγκτές (embedded controllers) που παρέχουν δυνατότητες αυτόματης και αυτόνομης εύρυθμης λειτουργίας των, καθώς επίσης επικοινωνίας των με άλλες συσκευές. Ο προγραμματισμός αυτών των συσκευών γίνεται από τους ίδιους τους σχεδιαστές-κατασκευαστές των, οι οποίοι δεν είναι κατ' ανάγκην μηχανικοί Η/Υ. Εξάλλου, σε ένα ευρύ φάσμα θετικών επιστημών οι ίδιοι οι επιστήμονες (π.χ. βιολόγοι, σεισμολόγοι κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να επιλέγουν συστήματα καταγραφής και επεξεργασίας μετρήσεων και να υλοποιούν τη διασύνδεσή τους με Η/Υ.
Είναι προφανής λοιπόν η ανάγκη για παροχή ισορροπημένων γνώσεων υλικού & λογισμικού Η/Υ στα πρώτα στάδια των σπουδών των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης χρήσης τους στην πρακτική εφαρμογή των ποσοτικών και αναλυτικών μεθόδων.
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, την παρουσίαση δηλαδή του υλικού, λογισμικού και εφαρμογών σε ολοκληρωμένη μορφή και σε μια διαχρονικότητα που αντιστέκεται στην παλαίωση, την οποία προκαλεί η ταχύτητα αλλαγών σ' αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο. Προτείνεται ως το πρώτο βιβλίο πληροφορικής τόσο για τους μηχανικούς, θετικούς επιστήμονες και άλλους, όσο και για οιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τους Η/Υ πέρα από τα κελύφη εργασίας των εταιρειών λογισμικού, που επικρατούν στην αγορά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας