*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ολυμπία

"Olympia" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Elgin Groseclose
Μετάφραση: ·Ελένη Μπονάτσου
Έκδοση: 1996 από "Alien"
Σελ.:302 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Η ελληνική ιστορία γίνεται ακόμη μια φορά πηγή έμπνευσης για ένα συγγραφέα. Ο αμερικανός Έλτζιν Γκρόσκλοουζ, κάτοχος του National Book Award και του Foundation For Literature Award, καταπιάνεται με το Βυζάντιο και την ορθοδοξία και υφαίνει μια ιστορία αγάπης.
Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται την εποχή του αυτοκράτορα Αρκαδίου και της αυτοκράτειρας Ευδοξίας· ήρωες του ένας Ρωμαίος τριτύαρχος, ο Πρόβος Αντώνιος, και μια χριστιανή, η Ολυμπία.
Μέσα από μια αριστοτεχνικά πλασμένη ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να μας γνωρίσει από κοντά την αυτοκρατορική αυλή, τις δολοπλοκίες και τις ίντριγκες της, αλλά και την επιρροή που είχε στην εκκλησία. Η εποχή και τα πρόσωπα δίνουν ακόμη την ευκαιρία στον Γκρόσκλοουζ να γράψει για τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, καθώς οι ήρωες του μυθιστορήματος ζουν κοντά του κι η ζωή τους επηρεάζεται καταλυτικά απ' αυτόν.
Ο συγραφέας κατορθώνει να δημιουργήσει μια αληθοφανή κι ανθρώπινη ιστορία αγάπης, με φόντο τη λάμψη και τη διαφθορά της αυτοκρατορικής αυλής, η οποία κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας