*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εργασία και συνοχή

Τα εθνικά σχέδια δράσης για την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη


Επιμέλεια: · Αντιγόνη Λυμπεράκη · Πλάτων Τήνιος
Έκδοση: 2002 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:362 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1579-0


Θέμα: "Εργασία"

«Η οικονομία είναι ισχυρή όταν και η κοινωνία είναι ισχυρή. Και η κοινωνία είναι ισχυρή όταν είναι δίκαιη... Το συμπέρασμα είναι σαφές και έχει δύο πτυχές: η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη. Αλλά και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης προϋποθέτει υγιείς αναπτυξιακές βάσεις.»
Από την εισαγωγή του Δημήτρη Ρέππα.
Πώς επιτυγχάνεται αυτό σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία;
Συνδυάζοντας δράσεις για τη απασχόληση με προωτοβουλίες που διασφαλίζουν την συμμετοχή όλων στους καρπούς της ανάπτυξης - δηλαδή με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πρότυπο. Τα Εθνικά Σχέδια Δράσης είναι τα εργαλεία για την εδραίωσή του: Εξηγούν το πλαίσιο της πολιτικής, μετρούν τα προβλήματα και τις προόδους, σκιαγραφούν τον καμβά της ανάλυσης και των προτεραιοτήτων. Δίνουν ρόλο στην Κοινωνία Πολιτών.
Το βιβλίο αυτό αναπαράγει και επεξηγεί τα κείμενα των δύο Ελληνικών Σχεδίων Δράσης που κατατέθηκαν το 2001. Είναι γραμμένο για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, προσπαθώντας να εξηγεί τεχνικά και άλλα θέματα. Έχει, όμως, να προσφέρει και σε εξειδικευμένες κατηγορίες αναγνωστών (φοιτητές, ερευνητές, κοινωνικούς επιστήμονες). Το στατιστικό δοκίμιο δίδει το περίγραμμα του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, που συμπληρώνεται από μια εικόνα του τοπίου της απασχόλησης και της ανεργίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας