*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μυρωδιά της μπαρούτης

Μυθιστόρημα


Συγγραφή: · Γιάννης Πετρόπουλος
Έκδοση: 2002 από "Φυτράκης Α.Ε."
Σελ.:125 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-535-255-9


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Τέσσερις έφηβοι πειραματίζονται πάνω σε ένα θεατρικό έργο που έγραψε ένας από την παρέα. Για να προσεγγίσουν, όμως, το κείμενο και να κοινωνήσουν με το θεατρικό λόγο, θα πρέπει πρώτα να περάσουν από τη δοκιμασία του εγκλεισμού και της απομόνωσης στο υπόγειο ενός σπιτιού.
Όλα είναι τακτοποιημένα. Οι γονείς του παιδιού λείπουν από το σπίτι και τα υπόλοιπα παιδιά καταφέρνουν να ξεφύγουν από τα σπίτια τους, για να συμμετάσχουν με ανάμεικτα συναισθήματα δισταγμού και ενθουσιασμού σ' αυτή την παράξενη δοκιμασία. Η απομόνωση και οι θεατρικές δοκιμές αρχίζουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Η τριήμερη απομόνωση, όμως, διακόπτεται αναπάντεχα από δύο απροσδόκητους επισκέπτες. Το θεατρικό παιχνίδι μετατρέπεται, στην κυριολεξία, σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Θέατρο και ζωή μπερδεύονται σε τέτοιο σημείο, που κανείς πια δε γνωρίζει που θα οδηγήσουν... Και η μυρωδιά της μπαρούτης δε θα είναι έντεχνα βαλμένη στο σενάριο των θεατρικών δοκιμών. Θα είναι αληθινή.

(2018) Εμφύλιος έρωτας, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2013) Ζήτημα τιμής, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2009) Boheme, Γαβριηλίδης

(2006) Ο Αντρέας, ο Αριστείδης, η Αθηνά και ο Κυριάκος, Γαβριηλίδης

(2003) Το ιδεόγραμμα του έρωτα, Φυτράκης Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας