*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντιαμερικανισμός

Οδηγίες χρήσεως: Πρακτικά συνεδρίου 26-27 Μαρτίου 1999

"L'antiamericanisme=Anti-Americanism at home and abroad" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Μετάφραση: ·Αλίκη Κεραμίδα ·Γιώργος Παρλαλόγλου
Επιμέλεια: ·Sylvie Mathé
Φορέας: ·Ομάδα Βορειοαμερικανικών Μελετών και Έρευνας
Υπεύθυνος Σειράς: · Σώτη Τριανταφύλλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2002 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:339 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-0588-6


Θέμα: "Αντιαμερικανισμός"

Ο Νεοϋορκέζος κοινωνιολόγος Richard Sennett δήλωνε σε ένα συνέδριο την επαύριο του Πολέμου του Κόλπου, το οποίο είχε ως θέμα την "Αμερική των Γάλλων", πως "αντιαμερικανισμός είναι να απεχθάνεσαι τους Αμερικανούς περισσότερο απ' όσο είναι αναγκαίο". Ο τόμος αυτός παρουσιάζει μια πολύπλευρη διερεύνηση αυτού του όρου, ο οποίος είναι περισσότερο υποκειμενικός παρά επιστημονικός. Οι ιστορικές, ιδεολογικές, πολιτιστικές και κινηματογραφικές εκδοχές του αντιαμερικανισμού αποτελούν μια βασανισμένη ερωτική ιστορία, που συχνά μεταμορφώνεται σε σχέση μίσους. Κάθε "μεγάλος" πολιτισμός και κάθε "μεγάλο" έθνος αντιμετωπίστηκαν σ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας με διττό τρόπο και με ανάμεικτα συναισθήματα: αγάπη και μίσος, θάμβος και απόρριψη. Τι ακριβώς όμως ονομάζουμε αντιμερικανισμό; Ποια είναι τα όριά του; Πότε γίνεται αρρώστια; Γιατί η Αριστερά αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται με γνώμονα τα αρνητικά της αισθήματα για οτιδήποτε αμερικανικό; Και τέλος, τι κάνουν οι Αμερικανοί για να δημιουργούν τόσο πικρόχολους εχθρούς; Αυτό το βιβλίο θέτει μερικά ερωτήματα για την καλή τέχνη τού να κάνεις εχθρούς αλλά και για τη σκληρή προσπάθεια να τους διατηρείς κια να τους αυξάνεις. Σε μια εποχή που η Ευρώπη φιλοδοξεί να ενωθεί όπως κάποτε ενώθηκαν οι Πολιτείες της Αμερικής, αυτοί οι προβληματισμοί είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας