*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ερμηνευτής ονείρων

"Le complexe de Di" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Dai Sijie
Μετάφραση: · Κώστας Κατσουλάρης
Έκδοση: Οκτώβριος 2004 από "Διήγηση"
Σελ.:340 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7951-36-0


Θέμα: "Γαλλόφωνη πεζογραφία (Κίνα) - Μυθιστόρημα"

"Θα επιστρέψω µια µέρα µαζί της, όταν η Πνοή της Παλιάς Σελήνης θα έχει βγει από τη φυλακή. Με τη φωτογραφική της µηχανή θα απαθανατίζει τους ψαράδες, τον σκληρό µόχθο τους, την άθλια καθηµερινή τους ζωή, την πλέον ταπεινή σε όλη την Κίνα. Κι εγώ θα σηµειώνω τα όνειρά τους, τα όνειρα των ενηλίκων όπως και των παιδιών. Θα τους εξηγώ τη φροϊδική θεωρία, και κυρίως την πεµπτουσία της, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα, και θα διασκεδάζουµε βλέποντάς τους πώς θα τσιρίζουν έκπληκτοι κουνώντας πέρα δώθε τα ηλιοκαµένα κεφάλια τους".

Ο Μύο, µύωπας, παρθένος κι ένθερµος οπαδός του ιπποτικού πνεύµατος, επιστρέφει στην Κίνα έπειτα από πολλά χρόνια εξορίας στη Γαλλία. Είναι αποφασισµένος να απελευθερώσει την αγαπηµένη του, την Πνοή της Παλιάς Σελήνης, που είναι στη φυλακή επειδή δηµοσίευσε απαγορευµένες φωτογραφίες. Για να πετύχει όµως το σκοπό του, θα πρέπει να κερδίσει την εύνοια του σκληρού δικαστή Ντι. Μοναδικό του όπλο: η ψυχανάλυση, µια πρακτική εντελώς άγνωστη στην Κίνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα, η ιατρική της ψυχής αποδεικνύεται µεγάλος σύµµαχος. Έχοντας γίνει ένας περιοδεύων ερµηνευτής ονείρων, µε το φροϊδικό λάβαρο υψωµένο πάνω από το ποδήλατό του, ο Μύο αναζητά την αγαπηµένη του διασχίζοντας µια χώρα εντελώς αγνώριστη, γεµάτη εκπλήξεις και κινδύνους, έτοιµος για όλα προκειµένου να ικανοποιήσει τον ιδιότροπο και τυραννικό δικαστή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας