*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένα καλοκαίρι σαν θηλιά

Μυθιστόρημα

"Un été autour du cou" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Guy Goffette
Μετάφραση: ·Μάριος Ηλιάννης
Επιμέλεια: ·Νίκος Ρούσσος ·Νίκη Μαρώση
Υπεύθυνος Σειράς: ·Μάριος Ηλιάννης
Έκδοση: Μάιος 2003 από "Λαγουδέρα"
Σελ.:207 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7893-20-4


Θέμα: "Γαλλόφωνη πεζογραφία (Βέλγιο) - Μυθιστόρημα"

Η οδυνηρή μύηση στον έρωτα του μικρού Σιμό από τη Μονέτ, μια ώριμη γυναίκα, που ΄ναι την ίδια στιγμή νεράιδα και μάγισσα.
Το μικρό αγόρι αντιτάσσει τα μολυβένια στρατιωτάκια και τα όνειρά του ενάντια στα μυστικά και στα ψέμματα του κόσμου των ενηλίκων, που εκείνη θα του τον φανερώσει με τα πιο σκληρά του χρώματα.
Ο Guy Goffette υπογράφει το μυθιστόρημα της απατημένης αθωότητας, γεμάτο νοσταλγία, όμορφο και σκληρό όπως η πρώτη αγάπη, χαραγμένο από το "ανέφικτο" της χαμένης παιδικής ηλικίας: "Μα πάνω απ' όλα, θα μπορούσα, μ' αλαφράδα στην καρδιά, να βαδίζω για πολύ καιρό, για χρόνο πολύ, μ' ένα τριαντάφυλλο στο χέρι προς ένα νεαρό κορίτσι με πόδια γυμνά, να μοιραστώ μαζί της τα πάντα και να μην έχω πια μυστικά".
Η Μονέτ είχε τα πάντα, γνώριζε τα πάντα... εγώ τίποτα. Με πήρε κάτω από τα φτερά της, με τύλιξε στα σεντόνια της σαν σε μια κόλλα χαρτί.
Με πάτησε κάτω σαν τσιγάρο
κι έπειτα με πέταξε μακριά.
Ήμουν μόλις δώδεκα χρονών... εκείνη πάνω από τριάντα.

(2001) Η Ζωή της Επαγγελίας, Λαγουδέρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας