*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Με το βήμα της Ευρώπης


Συγγραφή: · Χρίστος Βερελής
Έκδοση: Δεκέμβριος 2003 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:231 (22χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-3641-5


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση. Ο "αντίπαλος" και οι "σύμμαχοι" ήταν ορατοί. Κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη, ισότιμη θέση στους ισχυρούς του κόσμου, εξάλειψη περιφερειακών ανισοτήτων. Οι "σύμμαχοι" εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι, αλλά ο "αντίπαλος" είναι ορατός και γι' αυτό πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Παγκοσμιοποίηση - απελευθέρωση αγορών - διάρρηξη κοινωνικού ιστού - κοινωνικός και ατομικός απομονωτισμός - μεγιστοποίηση οικονομικών ανισοτήτων.
Η απάντηση για τον εθνικό στόχο έρχεται μέσα από την εξυγίανση της οικονομίας, τη θεσμική και αναπτυξιακή ενίσχυση των υποδομών της χώρας και τη δημιουργία ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα εργαλεία είναι συγκεκριμένα, και μόνο αν τα χρησιμοποιήσεις συστηματικά, επίμονα και με ρήξεις όπου χρειάζεται, μπορείς να προσθέσεις χρήσιμα κομμάτια στην πορεία για το στόχο.
Η πρόκληση να μετασχηματίσεις ένα υπουργείο Υποθέσεων σε υπουργείο Πολιτικής και 'Εργων, για την καθημερινότητα του πολίτη, την άσκηση περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, την ενίσχυση του γεωοικονομικού ρόλου της χώρας και την απελευθέρωση αγορών, είναι μεγάλη.
Το αποτέλεσμα επιχειρείται να χωρέσει στις σελίδες ενός βιβλίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας