*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παγκοσμιοποίηση: Το τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού ή το τέλος της ιστορίας του ανθρώπου;

Μια απάντηση κάτω από το πρίσμα της κοινωνιοβιολογίας


Συγγραφή: ·Γιώργος Πλαστήρας
Έκδοση: 2003 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:166 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1703-3


Θέμα: "Παγκοσμιοποίηση"

Μετά την κατάρρευση της αποικιοκρατίας η είσοδος του καπιταλισμού στο στάδιο της "νέας οικονομίας", που παρουσιάζεται κάτω από το παραπλανητικό προσωπείο της "παγκοσμιοποίησης" ήταν αναμενόμενη και νομοτελειακή εξέλιξή του για να ξεπεράσει την κρίση του.
Στο στάδιο αυτό και σε συνδυασμό με την απουσία αντιπάλου δέους μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, συσπειρωμένος κάτω από την ηγεσία της μοναδικής υπερδύναμης των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Στην προσπάθεια του για τη μεγιστοποίηση του κέρδους μέσα από έναν ανταγωνισμό χωρίς όρια δεν εγκαταλείπει μονάχα τους θεσμούς και τα παλαιά θεωρητικά στηρίγματά του, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με τα βιολογικά θεμέλια και τη "φύση" του ανθρώπου σαν "κοινωνικού ζώου", χαρακτηρίζοντας τον αλτρουϊσμό του στον οποίο στηρίζεται η κοινωνία του, σαν "κουσούρι" σε αντίθεση με τον εγωισμό του, τον οποίο θεωρεί σαν υπέρτατη αρετή που οδηγεί την κοινωνία του στην πρόοδο.
[...]

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας