*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι φροντιστές της γης

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Ελλάδα στον 20ό αιώνα

"Stewards of the land: The American Farm School and Greece in the twentieth century" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Brenda L. Marder
Μετάφραση: · Γιάννης Δ. Στεφανίδης ·Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης
Έκδοση: Ιανουάριος 2004 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:491 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-375-612-1


Θέμα: "Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Ιστορία"

Το βιβλίο αυτό εξετάζει το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα του με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της ίδρυσής του το 1904 έως το 2004 - εκατό χρόνια μετά. ΄Υστερα από τους Βαλκανικούς και τους Παγκόσμιους Πολέμους, τις επαναλαμβανόμενες εμφύλιες και πολιτικές αναταραχές αλλά και τις μεγάλες και συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές του 20ού αιώνα, οι μαθητές, οι σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να θέτουν σε εφαρμογή τον εκπληκτικά σύγχρονο «πρακτικό ιδεαλισμό» του ιδρυτή της, δρ. John Henry House.
"Η αποκωδικοποίηση της ιστορίας της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή θα αποτελούσε εργασία μιας ζωής. Παρ’ όλα αυτά, απομονώνοντας έναν αιώνα και εξετάζοντάς τον από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, μπορούμε να παρατηρήσουμε τουλάχιστον μία από τις πολλές πτυχές της ζωής της χώρας. Ελπίζω ότι το βιβλίο μου εξυπηρετεί αυτό τον πιο περιορισμένο σκοπό, καθώς η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι μια μοναδική δίοδος που οδηγεί στην κατανόηση της ιστορίας της Ελλάδας τον 20ό αιώνα. Έτσι, πέρα από το γιατί η παρουσία αυτού του ανθρωποκεντρικού ιδρύματος παραμένει ουσιαστική στη σύγχρονη εποχή, ελπίζω ότι η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αντέξει στο χρόνο όχι μόνο ως η ιστορία ενός σχολείου, αλλά και επειδή ρίχνει φως σε πολλά πρόσωπα και γεγονότα της Ελλάδας στη διάρκεια του περασμένου αιώνα". (Brenda L. Marder)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας