*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο μύθος του μονόκερου

"The lore of the unicorn" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Odell Shepard
Μετάφραση: ·Μαριάννα Σταυροπούλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Αρχέτυπο"
Σελ.:352 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-421-031-9


Θέμα: "Μυθολογία " "Ζώα, Μυθικά"

"Ο Μύθος του Μονόκερου", η πρώτη σφαιρική και ολοκληρωμένη μελέτη στα χρονικά της ελληνικής βιβλιογραφίας, για μία ακόμη φορά θα μαγέψει, όπως τότε, στα παιδικά μας χρόνια, αλλά και θα προβληματίσει, σε σχέση με το πώς και ποιοι διαμορφώνουν την ανθρώπινη ιστορία.
Μπορεί να μη γνωρίζουμε πότε ακριβώς, ή πού και πώς ξεκίνησε ο μύθος του μονόκερου, ωστόσο, διασχίζει την καταγεγραμμένη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μέσω του Κτησία, του Ξενοφώντα και του Αριστοτέλη αλλά και τους Ρωμαϊκούς χρόνους μέσω του Πλίνιου, του Αιλιανού και του Απολλώνιου του Τυανέα. Ένας μύθος, που φτάνει μέχρι τα υψίπεδα του Θιβέτ, την Περσία και την Ινδία... και όχι μόνο.
Στο μονόκερο αποκαλύπτεται η πρώιμη αίσθηση που έχουμε για τη μεγαλειότητα και το μυστήριο της Φύσης, και όποιος και να ήταν ο πρώτος τόπος κατοικίας του και το αρχικό του όνομα, ήταν ένα σύμβολο ευεργετικής δύναμης της ποιητικής φαντασίας. Πότε ως πραγματικό ζώο και πότε ως θαυματουργό, πότε ως ιατρικό αντικείμενο και πότε ως αντικείμενο εμπορίου, το σύμβολό του επεκτάθηκε σε μύθο, και μαράζωσε σταδιακά, επειδή δεν υπήρχε πλέον αρκετός χώρος για μια πίστη που δεν στηριζόταν στις αισθήσεις.
Ωστόσο, αυτό το παράξενα όμορφο, ευγενικό, αγνό, άγριο, αλτρουιστικό και μοναχικό ζώο, εξακολουθεί και παραμένει ένα ζωντανό, διαχρονικό και διαπολιτισμικό σύμβολο άφθαρτο από τον ορθολογισμό της σύγχρονης επιστήμης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας