*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μυριόβιβλος


Συγγραφή: · Βύρων Γ. Πολύδωρας
Έκδοση: 2004 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:286 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-92483-0-6


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

[...] Δεν φοβούμαι τη διαφωνία. Η νομική μου παιδεία και η δικηγορική μου πείρα μάλλον με οδήγησαν σε μια περιοχή ηθικής αξιολόγησης, ώστε να θεωρώ την διαφωνία ως γέφυρα συναντήσεως και ως ευκαιρία να αποδοθεί ή επιβληθεί δίκαιον μάλλον, παρά ως καταγραφή μιας ατραπού για σύγκρουση. Εννοείται, ότι δεν πρέπει να γινόμαστε "δικομανείς" και αναιτίως επιδιώκοντες την διαφωνία σαν φτηνοί καυγατζήδες και φιλέριδες βυζαντινοί σχολαστικοί. Τρία πράγματα πρέπει να αποκλεισθούν. Πρώτο, η δουλική συμφωνία. Δηλαδή, η συμφωνία από φόβο προς τους δυνατούς της ημέρας. Δεύτερο η υποκριτική ουδετερότητα. Όταν η πόλις διχάζεται είναι άτιμο το να μην παίρνεις θέση, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Και τρίτο, η δόλια παραπλάνηση. Που σημαίνει άλλα να πιστεύει κανείς και για λόγους καιροσκοπισμού άλλα να δηλώνει ως γνώμη και ως θέση δήθεν συμφωνίας προς άλλους. Καλή μ' ένα λόγο είναι η συμφωνία, η συγκατάθεση και η συναίνεση υπό όρους όμως εντιμότητας και καθαρής προαίρεσης.
Με αυτό το πνεύμα έγραψα τα όσα έγραψα στην "Μυριόβιβλο". Το επίκαιρο και το εφήμερο ήταν η πρώτη ύλη για τα άρθρα που θα βρείτε δημοσιευμένα σ' αυτόν τον τόμο. Από την πολιτική επικαιρότητα ελάμβανα τα ερεθίσματα. Αυτή υπαγόρευε σ' εμένα το προς αξιολόγηση θέμα. Εκεί, στον πίνακα του εφήμερου ανεγίγνωσκα τα γιγνόμενα. Τα συνέκρινα προς τα ιστορικώς γενόμενα, τα ιστορικά προηγούμενα ή προς τα ιστορικώς ανάλογα και τα προέβαλα στο μέλλον για να δω τα μελλούμενα. [...] (από τον πρόλογο του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα)

(2019) Όταν ανοίγαμε πανιά, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2013) Ποια Ευρώπη;, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2008) Για μια νέα ιδεολογία, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2005) Πολιτική ανάπτυξη στην Ελλάδα, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2002) Η μείζων Αθήνα, Εκδόσεις Καστανιώτη

(1998) Μετά παρρησίας, Όμβρος

(1998) Την παραμονή της αγίας Αγνής, Όμβρος

(1996) Μπουσίντο, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας