*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δοκίμια πριν τη σονάτα

"Essays before a sonata" (Πρωτότυπος τίτλος )

Συγγραφή: · Charles Edward Ives
Μετάφραση: ·Σπύρος Φέγγος
Επιμέλεια: ·Σπύρος Φέγγος
Έκδοση: Ιανουάριος 2001 από "Άκρον"
Σελ.:253 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86902-1-8


Θέμα: "Μουσική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Αμερικανικό δοκίμιο"

Τα "Δοκίμια πριν τη σονάτα" άρχισαν να γράφονται το 1915, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μουσικής. Είναι το εκτενέστερο και χωρίς καμιά αμφιβολία, το πιο σπουδαίο από τα γραπτά του, καρπός της βαθειάς σχέσης του με τους Υπερβατικούς φιλοσόφους του Κόνκορντ. Και όπως στη μουσική της σονάτας συγκλίνουν και αποκρυσταλλώνονται όλα τα στοιχεία του μουσικού του ύφους, έτσι και στα "Δοκίμα" συνέρχονται όλες οι θεμελιώδεις ιδέες που καθόρισαν τη ζωή και το έργο του. Αν και λίγο αναφέρονται άμεσα στη μουσική που συνοδεύουν, βοηθούν πολύ να καταλάβουμε τη στάση και τις επιλογές του απέναντι στα προβλήματα που αντιμετώπισε ως καλλιτέχνης. Και ακόμη, μετά από ογδόντα χρόνια, η έντιμη, ιδεαλιστική οπτική του διατηρεί τη δύναμη να μας φέρνει αντιμέτωπους και πάλι με τα θεμελιώδη: τη θέση του καλλιτέχνη στον κόσμο, το πρόβλημα της καλλιτεχνικής έκφρασης κάτω από το βάρος μιας καταπιεστικής παράδοσης, την ουσία και τον τρόπο. Αυτά που προβληματίζουν κι εμάς, δηλαδή, καθώς και αυτά που έχουυν πάψει να μας απασχολούν πολύ παρόλο που δεν τα έχουμε λύσει.
[...] Σπύρος Φέγγος, Καλαμάτα 2001

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας