*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σφραγίδες κρητικής ελευθερίας

1821 - 1898


Επιμέλεια: · Θεοχάρης Ε. Δετοράκης
Ανθολογία: · Θεοχάρης Ε. Δετοράκης
Έκδοση: 1998 από "Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών"
Σελ.:223 (28χ28), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κρήτη - Ιστορία"

[...] Το βιβλίο αυτό που κατάρτισε και επιμελήθηκε με τη γνωστή εμβρίθεια και πληρότητά του ο συνάδελφος Θεοχάρης Δετοράκης, τιτλοφορείται "Σφραγίδες κρητικής ελευθερίας" (1821-1898). Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για κάτι πολύ ευρύτερο και βασικής σημασίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Προτάσσεται ένα πολύτιμο χρονολόγιο όλων των κρητικών επαναστάσεων της παραπάνω περιόδου, και ακολουθεί μακρά σειρά σφραγίδων και άλλων ιστορικών στοιχείων, αποσπασμάτων προκηρύξεων και πρώτων σελίδων εφημερίδων της εποχής.
Ο αναγνώστης αποκτά με τον τρόπο αυτόν μια συναρπαστική εικόνα της ταραγμένης περιόδου των κρητικών αγώνων, με την ποικιλία τίτλων των γενικών και τοπικών φορέων εξουσίας και με τα γραφικά εμβλήματα και συνθήματά τους. Αλλά και η όλη ζωή της τότε Κρήτης, που υψώθηκε σε αξιόλογο επίπεδο κυρίως μετά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878, τη Συνθήκη του Βερολίνου και τη Σύμβαση της Χαλέπας, δίνεται ανάγλυφα από τις ίδιες τις πηγές στις σελίδες που ακολουθούν.
[...] (από τον πρόλογο του Αλέξη Στυλιανού)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας