*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο αγώνας μιας πόλης

Γενική επισκόπηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού των μεγάλων πόλεων: Η περίπτωση της Αθήνας


Συγγραφή: · Πέτρος Συναδινός
Έκδοση: Ιούλιος 2004 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:237 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-3854-Χ


Θέμα: "Ολυμπιακοί Αγώνες" "Πόλεις" "Πολεοδομία - Αθήνα"

Ο σκληρός ανταγωνισμός των μητροπόλεων για την απόκτηση οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δύναμης σφράγισε τον 20ό αιώνα, ορίζοντας τη φυσιογνωμία και αυτού που διανύουμε. Παντού στον πλανήτη οι μεγάλες πόλεις αποδύονται σε έναν αδυσώπητο αγώνα προκειμένου να αναλάβουν μεγάλες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, που τις φέρνουν στο παγκόσμιο προσκήνιο. Από αυτές τις εμβληματικές διοργανώσεις οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ασφαλώς τη μεγαλύτερη σημασία, αφού η αδιαμφισβήτητη αίγλη τους, που τη δημιουργούν η παρουσία και οι επιδόσεις των μεγάλων αστέρων του αθλητισμού, σηματοδοτεί την πορεία και το μέλλον των πόλεων, όπως και των χωρών που τους φιλοξενούν.
Στον "Αγώνα μιας πόλης", τον αγώνα της Αθήνας να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα από αυτή να καταστεί δεσπόζουσα πόλη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο Πέτρος Συναδινός ερευνά το φαινόμενο της τεράστιας επίδρασης των Αγώνων στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των σύγχρονων μητροπόλεων και απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον της ελληνικής πρωτεύουσας.
Ο συγγραφέας βρέθηκε στο επίκεντρο του αγώνα της Αθήνας. Επί δεκαοχτώ χρόνια μελετά και συμμετέχει στη διαμόρφωση των Φακέλων Υποψηφιότητας και συνεργάζεται σε ερευνητικές και διοικητικές ομάδες υλοποίησης του ολυμπιακού έργου. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει το επιχειρησιακό σχέδιο των Αγώνων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, εκτιμά τις επιπτώσεις τους στο τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, περιγράφει τις προσπάθειες του ελληνικού επιστημονικού κόσμου να δώσει τις δικές του απαντήσεις στη μεγάλη πρόκληση, αλλά και δεν παραλείπει να θέσει κρίσιμα ερωτήματα και να διατυπώσει ριζοσπαστικές προτάσεις για το μέλλον του ολυμπισμού και την αποκατάσταση των στρεβλώσεων που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και αλλοιώνουν το περιεχόμενό του.

(2005) Πάτρα, το πρόσωπο της πόλης, Τοπίο

(2005) Patra, the Face of the City, Τοπίο

(1994) Πολιτισμός και τοπική δημοκρατία, Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας