*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διδασκαλικός


Συγγραφή: ·Αλβίνος
Μετάφραση: ·Ερατώ Τριανταφυλλίδη
Επιμέλεια: ·Άννα Τσιώτσιου
Υπεύθυνος Σειράς: · Στέφανος Ελμάζης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2004 από "Αρχέτυπο"
Σελ.:100 (17χ11), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-421-056-4


Θέμα: "Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική"

Ο "Διδασκαλικός" του Αλβίνου, το νέο βιβλίο της σειράς "Βιβλιοθήκη των Χρωμάτων" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο, είναι το μοναδικό πλήρως σωζόμενο σύγγραμμα του Πλατωνισμού έως την εποχή του Πλωτίνου.

Ο Αλβίνος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Νεοπλατωνικούς σχολιαστές του 2ου αιώνα μ.Χ. και ήταν μαθητής του Γαΐου, ερμηνευτή του Πλάτωνα. Δίδαξε στη Σμύρνη και μεταξύ των μαθητών του υπήρξε και ο γιατρός Γαληνός από την Πέργαμο.

Ο "Διδασκαλικός" αποτελεί μια περίληψη της ερμηνείας του Αλβίνου στη θεωρία του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου. Σκοπός του έργου αυτού ήταν να χρησιμεύσει ως εισαγωγή στη διδασκαλία του Πλάτωνα και ως βοήθημα για όποιον ενδιαφερόταν να εντρυφήσει στο νόημα της φιλοσοφίας του.

Ο Αλβίνος μέσα από το "Διδασκαλικό" του ορίζει τη φιλοσοφία ως την επιδίωξη της σοφίας με την απαλλαγή της ψυχής από το σώμα, η οποία επέρχεται όποτε στρεφόμαστε προς το νοητό κόσμο και τα πράγματα που υπάρχουν αληθινά. Η σοφία είναι η γνώση των θείων και των ανθρώπινων πραγμάτων. Η Υπέρτατη Θεότητα περιγράφεται ως αυτή που ρυθμίζει την ψυχή του κόσμου, παρακινώντας την να αντιληφθεί τη δική της τελειότητα. Ο δημιουργός προβάλλεται ως η αρχή που είναι ανώτερη από τις ιδέες οι οποίες απορρέουν από τα όντα.

Η ανάγνωση και η μελέτη του "Διδασκαλικού" αποκαλύπτει στον αναγνώστη ένα κείμενο πολύτιμο για την κατανόηση της ιστορίας του Πλατωνισμού, που προϊδεάζει για τη μυστική θεολογία των μετέπειτα αιώνων. Ο Αλβίνος με πλήρη αφοσίωση σε ό,τι πιστεύει πως είναι οι θεμελιώδεις διδασκαλίες του Πλάτωνα, τις μεταδίδει με το έργο του και επιχειρεί έτσι να εντάξει και άλλους στον ιδεολογικό κόσμο του μεγάλου φιλοσόφου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας