*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αρμενία

Πέτρα και πολιτισμός


Φωτογραφία: · Βαγγέλης Χατζατουριάν
Έκδοση: 2004 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:213 (31χ24), Δερματόδετο, ISBN: 960-91096-3-2


Θέμα: "Αρμενία - Φωτογραφικά λευκώματα"

[...] Η Αρμενία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και όντας σταυροδρόμι δύο αντιμαχόμενων κόσμων, της Δύσης και της Ανατολής, μετατράπηκε σε ένα διαρκές πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποκτήσει μόνιμες και ισχυρές κρατικές και πολιτισμικές δομές. Η ιστορία της Αρμενίας αποτελεί ένα θαυμάσιο παράδειγμα του υπεράνθρωπου αγώνα ενός έθνους με στόχο την επιβίωση και ανάπτυξή του. Ενός έθνους, που όταν βέβαια είχε τη δυνατότητα της επιλογής φίλων και συμμάχων, τους επέλεγε από τη Δύση, όπου υπερίσχυαν οι αξίες που και αυτό πίστευε και υπηρετούσε. Εντούτοις όμως, η Αρμενία, καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, έμελλε να έχει μια μοναχική και συχνά τραγική πορεία.
Το σεμνό αυτό εγχείρημα φιλοδοξεί να παρουσιάσει στους αναγνώστες του την Αρμενία και τον λαό της, μέσα από μια εικαστική φωτογραφική προσέγγιση. Να κάνει γνωστή την Αρμενία, που αφότου απέκτησε κρατική υπόσταση, ενέπνευσε στον λαό της την αποστολή να υπηρετεί πανανθρώπινες αξίες. Αποτελεί επίσης το χρέος ενός ανθρώπου απέναντι στο λαό του, τον οποίον αν και γνώρισε αργά, τον αγκάλιασε με την ψυχή του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας