*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτικά μαγειρέματα


Συγγραφή: · Ελένη Καλογεροπούλου
Έκδοση: 2004 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:276 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-1012-0


Θέμα: "Μαγειρική" "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι οι παρασκηνιακές διαδικασίες στην πολιτική αποκαλούνται μαγειρέματα; Είναι άραγε τυχαίο ότι η επιτυχημένη επίθεση του ενός πολιτικού στον άλλο συνοδεύεται από τη... ματαιόδοξη φράση «τον έφαγα» ή «τον έκανα πατσά»;

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να αναδείξει τις σημαντικότερες συναντήσεις πολιτικών τα τελευταία χρόνια γύρω από ένα τραπέζι. Σε... μυστικά δείπνα ή ανοιχτές γιορτές, σε κατ’ ιδίαν γεύματα ή πρωινά με καφέ στις δέκα, σ' αυτές τις συναντήσεις πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις, δρομολογήθηκαν εξελίξεις, χαράχτηκαν στρατηγικές ή ναυάγησαν προσδοκίες.

Ψάχνοντας με καθαρά πολιτικό κριτήριο αυτές τις πιο φανερές... μυστικές μαζώξεις, η συγγραφέας συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε κάθε φορά το «μενού». Το κάθε πιάτο είχε τη σημειολογία του, τη θέση του, και μέσα από το κάθε μενού ο οικοδεσπότης ήθελε να στείλει το μήνυμά του. Έτσι άλλωστε δε γίνεται και στη ζωή; Αλλιώς προετοιμάζεται κανείς όταν περιμένει το διευθυντή του κι αλλιώς στο πρώτο ραντεβού μετά δείπνου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας