*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Άρχισαν τα όργανα


Συγγραφή: · Ιάσων Τριανταφυλλίδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2003 από "Άμμος"
Σελ.:309 (35χ25), Πανόδετο, ISBN: 960-202-248-5


Θέμα: "Τραγούδια, Ελληνικά - Ιστορία " "Μουσική, Ελληνική - Φωτογραφικά λευκώματα" "Τραγουδιστές - Ελλάς"

Αυτό το βιβλίο ξεκινάει το 1948, στην καρδιά του εμφυλίου, τότε που πρωτακούστηκε το πρώτο αρχοντορεμπέτικο, στη επιθεώρηση "Ανθρωποι, άνθρωποι". Ζήτησα από κάποιους ανθρώπους να μου περιγράψουν τη "νύχτα" έτσι όπως την είδε και την έζησε ο καθένας τους και μαζί και το ελληνικό τραγούδι.

Ελπίζω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο όπως το έγραψα. Δηλαδή σαν ένα παραμύθι, ένα αληθινό παραμύθι ή, ακόμα καλύτερα, σαν μια παράσταση λαμπερή και χαρούμενη πάνω σε μια σκηνή ή σε μια πίστα, όπως πρέπει να 'ναι η περιγραφή της επίσημης ελληνικής, αθηναϊκής -κι όχι μόνο- νύχτας.
Γιατί η νύχτα σ' αυτή τη χώρα ήταν πάντα πιο εκφραστική και έλεγε περισσότερα από την ημέρα για όσα συνέβαιναν γύρω μας...

Φωτογραφίες και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής διασκέδασης από το 1950 ως τις μέρες μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας