*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στην πληροφορική

Θεολογία και πληροφορική


Συγγραφή: · Αναστάσιος Γ. Μαράς
Έκδοση: Αύγουστος 2005 από "Σταμούλης Αντ."
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8353-63-7


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές"

Η πληροφορική και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας. Γι' αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία τους, τη δομή τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Παράλληλα, η γνώση των προγραμμάτων και των γλωσσών προγραμματισμού του υπολογιστή μας διευκολύνει να κατανοήσουμε καλύτερα τη χρησιμότητα των εφαρμογών τους, όπως αυτή του Διαδικτύου (Internet), κ.ά. Η εκτεταμένη χρήση της πληροφορικής χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία, η οποία ονομάζεται και Κοινωνία της Πληροφορίας. Οι αλλαγές που προέκυψαν με τη μετάβαση από τη βιομηχανική κοινωνία στην κοινωνία της πληροφορίας θα μπορούσαν να συνοψιστούν και να ομαδοποιηθούν σε τρεις περιοχές: της οικονομίας, της κοινωνίας και του προσώπου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η καθημερινή ποιμαντική πράξη της Εκκλησίας, για να διευκολύνει το έργο της καλείται να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της προσφέρει η πληροφορική. Παράλληλα η Θεολογία καλείται να απαντήσει μέσα από την καθημερινότητα της ζωής του λαού του Θεού στα ψευτοδιλήμματα και τα υπαρξιακά ερωτήματα που γεννούνται στον άνθρωπο μέσα από τη χρήση των υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό θα ανατραπεί ένας σύγχρονος μύθος που περιβάλλει τους υπολογιστές με δυνατότητες που δεν έχουν και που δεν μπορούν ποτέ να αποκτήσουν. Στην κατεύθυνση αυτή η Θεολογία θα τοποθετήσει τους υπολογιστές μέσα στα όρια της κτιστότητας, απορρίπτοντας κάθε μεταφυσική θεώρησή τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας