*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γιώργος Λίκος

Μια παρουσίαση από τον Χρήστο Δανιήλ


Συγγραφή: · Γιώργος Λίκος
Επιμέλεια: · Χρήστος Δανιήλ
Ανθολογία: · Χρήστος Δανιήλ
Υπεύθυνος Σειράς: ·Βάσω Κυριαζάκου
Έκδοση: Ιανουάριος 2005 από "Γαβριηλίδης"
Σελ.:146 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-336-040-6


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση" "Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική"

[...] Αν κάτι χαρακτηρίζει την ποιητική του Γιώργου Λίκου είναι η απουσία σταθερής, με την έννοια της παγιωμένης, ποιητικής έκφρασης. Η ποιητική του παραγωγή, ελάχιστη συγκριτικά με τα χρονικά όρια στα οποία παρήχθη -πρώτη ποιητική εμφάνιση το 1944, τελευταία δημοσιευμένη δουλειά του το 1990- παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, όπου είναι εμφανής η αναζήτηση νέων ποιητικών μέσων. Ο ολιγογράφος Λίκος δηλώνει πως δεν ήθελε να επαναληφθεί, έτσι αναζητούσε συνεχώς να ανανεώσει τα ποιητικά του μέσα, όχι πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Στις 14 ποιητικές ενότητες που περιλαμβάνονται στα ποιητικά του "Άπαντα" θα συναντήσουμε ποιητικές συνθέσεις που εκτείνονται σε 344 στίχους η εκτενέστερη έως ποιήματα των δύο, ακόμη και ενός στίχου. Θα εντοπίσουμε ποιήματα όπου ο αυτοματισμός στη σύνθεση και τη συγγραφή είναι ευδιάκριτος, καθιστώντας έτσι το έργο του μέτοχο της ποιητικής πρωτοπορίας που ο υπερρεαλισμός έφερνε στο ελληνικό ποιητικό τοπίο, έως ποιήματα γραμμένα σε στροφικά συστήματα, στίχους γραμμένους σε μέτρο, λυρικότροπες ποιητικές εκφράσεις και έντονα συμβολικές εικόνες. [...] (Χρήστος Δανιήλ)

(1992) Ποίηση 1944-1990, Νεφέλη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας