*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διαδρομές

Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αφηγείται στην Ινώ Αφεντούλη


Συγγραφή: · Βύρων Θ. Θεοδωρόπουλος · Ινώ Αφεντούλη
Έκδοση: Απρίλιος 2005 από "Ποταμός"
Σελ.:244 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8350-90-5


Θέμα: "Διπλωματία" "Συνεντεύξεις" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Σαν άσκηση "προφορικής ιστορίας", με μια σειρά έντεκα συνεντεύξεων ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αφηγείται στην Ινώ Αφεντούλη τις πολλαπλές διαδρομές του σε τριάντα πέντε χρόνια διπλωματικής υπηρεσίας· ταυτόχρονα, διαλέγεται μαζί της για τα μεγάλα θέματα της σημερινής διεθνούς ζωής.
Ποικίλες ήταν οι διαδρομές στη μακρόχρονη διπλωματική ζωή του Β.Θ. Έζησε τα πρώτα βήματα του ΟΗΕ όπως και την αρχή της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ. Χειρίσθηκε υπεύθυνα τα ευρωπαϊκά θέματα τόσο την εποχή της σύνδεσης με την ΕΟΚ όσο και τη μεγάλη διαπραγμάτευση για την ένταξή μας. Πέρασε χρόνια υπηρετώντας στην Τουρκία. Έζησε τα δυο μεγάλα χτυπήματα κατά του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και στην Αλεξάνδρεια. Πέρασε δύσκολες ώρες με τα κυπριακά θέματα.
Κάθε μια απ' αυτές τις ποικίλες διαδρομές διανθίζεται στην περιγραφή της και με προσωπικές εντυπώσεις, αναμνήσεις από τόπους που πέρασε και πρόσωπα που γνώρισε. Δεν παραλείπει τις ευτράπελες πτυχές της ζωής του διπλωμάτη αλλά και τις συγκινήσεις που του προσέφερε το επάγγελμα.

(1997) Ποια Ευρώπη θέλουμε, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας