*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διαθήκη

"Testament" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Auguste Rodin
Μετάφραση: · Αλέξανδρος Αδαμόπουλος
Έκδοση: Απρίλιος 2005 από "Άγρα"
Σελ.:22 (21χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-325-582-3


Θέμα: "Καλές τέχνες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Καλές τέχνες - Φιλοσοφία και θεωρία" "Τέχνη - Ερμηνεία και κριτική"

H τέχνη δεν είναι παρά αίσθημα. Όμως, δίχως τη βαθιά γνώση των όγκων, των αναλογιών, των χρωμάτων, χωρίς τη δεξιοτεχνία του χεριού, και το πιο ζωντανό αίσθημα παραλύει.
Τι θα 'χε απογίνει κι ο πιο μεγάλος ποιητής, σε μια ξένη χώρα, αν δεν ήξερε τη γλώσσα της;
Ανάμεσα στη νέα γενιά καλλιτεχνών, υπάρχουν πολλοί ποιητές που, δυστυχώς, αρνούνται να μάθουν να μιλούν. Κι έτσι τραυλίζουν μονάχα.
Nα είστε βαθιά, αιμάτινα αληθινοί σε ό,τι λέτε.
Nα μη διστάζετε ποτέ να εκφράσετε αυτό που νιώθετε, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε αντίθεση με τις τρέχουσες ιδέες.
Ίσως να μη σας καταλάβουν στην αρχή. H απομόνωσή σας όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Ωστόσο ούτε γκριμάτσες ούτε πόζες για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού. Aπλότητα, φυσικότητα!
Δάσκαλοι είναι εκείνοι που βλέπουν με τα δικά τους μάτια αυτό που έχει δει ο κόσμος όλος και ξέρουν να διακρίνουν την ομορφιά εκείνου που είναι πολύ συνηθισμένο για τα άλλα πνεύματα.
Oι κακοί καλλιτέχνες πάντα φορούν γυαλιά αλλονών.
Nα δέχεστε τις σωστές κριτικές. Θα τις αναγνωρίσετε εύκολα: Eίναι αυτές που σας ενισχύουν μέσα σε μιαν αμφιβολία που σας τριγυρνάει.
Mην κλονίζεστε από κριτικός που δεν τις δέχεται η συνείδησή σας. Mην τρομάζετε από άδικες κριτικές. Oι φίλοι σας θ'αγανακτήσουν μ'αυτές.
Aν το ταλέντο σας φέρνει κάτι καινούργιο, δεν θά 'χετε στην αρχή παρά λίγους με το μέρος σας κι ένα σωρό εχθρούς.
Μέσα σε λίγες σελίδες μόνο, γραμμένες προς το τέλος της ζωής του, το καταστάλαγμα της μακράς εμπειρίας του μεγάλου γλύπτη.
Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τη ζωή και την τέχνη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας