*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κραυγή της πέτρας

Μυθιστόρημα

"Ishi no paireki" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιαπωνικά)

Συγγραφή: · Hikaru Okuizumi
Μετάφραση: ·Νίκος Ρούσσος
Υπεύθυνος Σειράς: ·Μάριος Ηλιάννης
Έκδοση: Ιούλιος 2005 από "Λαγουδέρα"
Σελ.:129 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7893-37-9


Θέμα: "Ιαπωνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα "

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, μέσα σ' ένα σπήλαιο όπου έχει βρει καταφύγιο, ο Μανάσε μυείται, από έναν ετοιμοθάνατο στρατιώτη, στην ομορφιά και στα μυστικά που κρύβουν οι πέτρες. Με την επιστροφή του ως πολίτης πια, ο Μανάσε κυριεύεται από το πάθος για την ορυκτολογία και μεταδίδει στον πρωτότοκο γιο του τον ενθουσιασμό του συλλέκτη. Μια μέρα, όμως, το πτώμα του μικρού αγοριού βρίσκεται φρικτά κατακρεουργημένο στη σπηλιά όπου είχε βρεθεί για να συλλέξει δείγματα. Το ειδεχθές αυτό έγκλημα φαίνεται να ξαναζωντανεύει τους πιο σκοτεινούς εφιάλτες του Μανάσε: οπτασίες στρατιωτών που ψυχορραγούν μέσα σε μια σπηλιά και ενός λοχαγού που διατάζει να τους αποτελειώσουν με την ξιφολόγχη.
Χρόνια αργότερα, ο μικρότερος γιος του Μανάσε κατηγορεί τον πατέρα του για το έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο...
Μέσα σ' έναν τρομαχτικό στροβιλισμό της διαίσθησης, της αναπόλησης και της διαρκούς εισβολής του παρελθόντος στο παρόν, ο Hikaru Okuizumi υφαίνει μια διήγηση με τα νήματα μιας αμείλικτης αγωνίας, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει το κουβάρι ενός στοχασμού πάνω στο θάνατο και στις πιο μυστηριώδεις μεταμορφώσεις της ύλης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας