*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το κάλλος του σώματος


Συγγραφή: · Ιωάννης Ζαμπάκος
Έκδοση: 2004 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:164 (28χ21), Δερματόδετο, ISBN: 960-8071-77-1


Θέμα: "Αισθητική (Σώμα)" "Σώμα, Ανθρώπινο"

Αυτό που ονομάζουμε κάλος στο σώμα αναφέρεται, βέβαια, στην εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, στην εξωτερική αισθητική του ομορφιά του, αλλά στην πραγματικότητα το κάλλος είναι ένα και μοναδικό, που δεν βρίσκεται ούτε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, ούτε στην εσωτερική των ιδιοτήτων της ψυχής του. Όποιος μιλάει για κάλλος, πάντως, μιλάει γι' αυτό το ένα και μοναδικό κάλλος, που το αισθάνεται και το βλέπει είτε στην επιφάνεια του σώματος, είτε στην ψυχή του. Συχνά συμβαίνει η αναζήτηση να στρέφεται ή μόνο προς την αισθητική πλευρά του κάλλους (εξωτερική ομορφιά) ή μόνο προς τη νοητή του πλευρά, την ψυχή (εσωτερική ομορφιά).
Το δοκίμιο ερευνά το εξωτερικό κάλλος, την εξωτερική ομορφιά του σώματος, χωρίς να απορρίπτει εκείνο της ψυχής. Στη μια περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτει κανείς την αισθητή εξωτερική ομορφιά του σώματος, χωρίς ποτέ να νιώσει τη θεία της προέλευση, ενώ όταν στρέφεται μόνο στην αναζήτηση του κάλλους της ψυχής είναι σαν να απορρίπτει το εξωτερικό κάλλος, χωρίς ποτέ να έχει περάσει από τον απαραίτητο δίαυλο, που θα τον οδηγούσε στην κατανόηση του νοητού κάλλους.

() Παχυσαρκία, Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας