*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ζωή και οι έρωτές μου

"My life and loves" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Frank Harris
Μετάφραση: ·Έφη Χάτσου
Έκδοση: Ιούλιος 2005 από "Printa"
Σελ.:411 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6624-02-1


Θέμα: "Αυτοβιογραφίες"

[...] Ό,τι κι αν έγραψε ο Harris, αυτό που τελικά συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομά του ήταν το προκλητικό "αυτοβιογραφικό" βιβλίο του "Η ζωή και οι έρωτές μου". Η συγγραφή του πρώτου τόμου ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 1922 και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Harris ταξιδεύει στο Βερολίνο, όπου τυπώνει ιδίοις εξόδοις το βιβλίο. Τον Ιανουάριο του 1923, φτάνει στη Γαλλία και προσπαθεί να περάσει τα αντίτυπα από το τελωνείο, όπου όμως κατάσχονται· ίσως οι γαλλικές αρχές να μην είχαν δώσει σημασία στο περιεχόμενο ενός βιβλίου γραμμένου στα αγγλικά, αν ο Harris δεν είχε τη φαεινή έμπνευση να κοσμήσει τις σελίδες αυτής της πρώτης έκδοσης με φωτογραφίες γυμνών γυναικών... Απτόητος, ανατυπώνει και διακινεί μόνος του το βιβλίο, ενώ παράλληλα ετοιμάζει τη συνέχεια: ο δεύτερος τόμος κυκλοφορεί το 1925, και θα ακολουθήσουν το 1927 ο τρίτος και ο τέταρτος, ως αυτοεκδόσεις πάντα. Στο μεταξύ, το 1926 κυκλοφορούν και οι τέσσερις τόμοι στα γερμανικά, από τις εκδόσεις Fischer του Βερολίνου. Πριν και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο θα υπάρξουν διάφορες άλλες εκδόσεις, κυρίως στη Γαλλία. Το 1954, τέλος, θα εκδοθεί στο Παρίσι ένας πέμπτος τόμος -όπως όμως θα γίνει αργότερα γνωστό, δε είχε γραφτεί από τον Harris, αλλά από κάποιον τρίτο, με βάση ανέκδοτες σημειώσεις τις οποίες είχε πουλήσει η χήρα του συγγραφέα.
[...] (από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας