*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Σολωμός κρινόμενος

Μια φιλολογική δίκη στην Πάτρα το 1928


Συγγραφή: · Λεωνίδας Κ. Καρνάρος
Έκδοση: Ιανουάριος 1998 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:73 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Δίκες" "Σολωμός, Διονύσιος (1798-1857)"

Διακόσια χρόνια κλείνουν φέτος από την γέννηση του μεγάλου τέκνου της Ζακύνθου και εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού το 1798. Στις αρχές του αιώνα μας, ο Λεωνίδας Ζώης είχε ανακαλύψει στο Ιστορικό Αρχείο Ζακύνθου έγγραφα τα οποία αναφέροντο στην προσωπική ζωή του Σολωμού. Τα στοιχεία αυτά που έριχναν φως στην ιδιωτική πλευρά μιας προσωπικότητας τα χρησιμοποίησαν κι άλλοι μελετητές του Σολωμού κατά καιρούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Καιροφύλας που εξέδωσε και βιβλίο το 1927 με τίτλο "Ο άγνωστος Σολωμός".
Εδώ αρχίζει μια περιπέτεια που σ' αυτή εμπλέκονται πάρα πολλοί επώνυμοι. Ο Σολωμός, ο Καιροφύλας, ο Ζώης, ο Ξενόπουλος, ο Στεφανόπουλος, ο Φωτήλας, ο Μικρούτσικος, ο Σοκόπουλος κλπ. Αιτία μια σειρά άρθρων του Ζακυνθινού εκδότη της εφημερίδας "Επτάνησος" Διονυσίου Ρένεση, που επιτέθηκε κατά του Καιροφύλα θεωρών ότι εκθέτει με τα γραφόμενά του τον εθνικό ποιητή. Η υπόθεση ξέφυγε από την απλή λογοτεχνική αντιπαράθεση και έφθασε να συζητηθεί στα Δικαστήρια Πατρών.
Αυτή η άγνωστη δίκη έγινε στην Πάτρα το 1928, παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού ως μια μικρή εισφορά στο Έτος Σολωμού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας