*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οδηγός μουσείου ιστορίας και φυσικής Χίου


Συγγραφή: · Γρηγόρης Σπανός ·Άννα Τρυποσκούφη · Δέσποινα Τσαρδάκα · Μαρία Γρηγοριάδου · Βασιλική Πέννα · Παναγιώτης Κόκκας · Τζένη Αλμπάνη ·Αντώνης Μπουρνιάς (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Άννα Τρυποσκούφη ·Αντώνης Μπουρνιάς
Έκδοση: 2005 από "Άλφα Πι"
Σελ.:187 (22χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8265-20-4


Θέμα: "Μουσεία - Οδηγοί" "Μουσεία - Ελλάς" "Χίος - Ιστορία"

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζουμε την παρούσα έκδοση του Οδηγού για το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής του 1ου Γυμνασίου Χίου, που στοχεύει στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη του μουσειακού υλικού. Νομίσματα, εικόνες, εργαλεία και αγροτικά σκεύη, όπλα και όργανα Φυσικής, καθώς και άλλα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν και διασώθηκαν από εμπνευσμένους καθηγητές του Γυμνασίου, με τρόπο τέτοιο που η ενεργητική ανάδυση της ιστορικής τους ταυτότητας να τα επαναξιοποιεί και να τα καθιστά ενεργά σε γνώση και μάθηση.

Κάποια απ' αυτά τα εκθέματα από το τμήμα Φυσικής, μας γυρίζουν πίσω στον 18ο αι., στα χρόνια της φημισμένης "Σχολής της Χίου", που αν και εποχή Οθωμανικής κατοχής του νησιού, η επίδραση του διαφωτισμού και η φωτισμένη καθοδήγηση του μεγάλου Κοραή, βοήθησαν τότε στο να προβληθεί το Γυμνάσιο της Χίου ως Πανεπιστήμιο της εποχής του. Έτσι, το ανέδειξαν σε σημαντικό σχολείο του Γένους, με τη συμβολή του στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της νεοελληνικής παιδείας και γνώσης.

Ο οδηγός-λεύκωμα πέτυχε να αποτυπώσει με σημαντικά κείμενα και με πολλές φωτογραφίες την ιστορική τεκμηρίωση και αξία των εκθεμάτων, διευκολύνοντας έτσι τους επισκέπτες του Μουσείου και καθιστώντας την περιήγησή τους σ' αυτό ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και επιμορφωτική.

Η έκδοση έγινε χάρη στην αφιλόκερδη προσφορά και τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων καθηγητών και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική βοήθεια και την ηθική συμπαράσταση του "Ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιουλή", τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
"Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας