*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η σύμβαση αλληλόχρεου λογαριασμού


Συγγραφή: ·Στυλιανός Αντωνόπουλος
Έκδοση: 2005 από "Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε."
Σελ.:342 1, ISBN: 960-301-920-8


Θέμα: "Τραπεζικό δίκαιο"

Το βιβλίο προβαίνει σε τεκμηριωμένη και αναλυτική εξέταση του δικαίου του αλληλόχρεου λογαριασμού και δεν αρκείται σε μια επιφανειακή νομική περιγραφή του θεσμού, αλλά διεισδύει στα πλέον προβληματικά και αμφισβητούμενα ζητήματά του, όπως το ζήτημα της αμοιβαιότητας των παροχών, το καθεστώς του προσωρινού υπολοίπου, τα προβλήματα του αντιλογισμού, το καθεστώς των τόκων και του ανατοκισμού κ.λπ.
Το έργο διαιρείται σε τρία μέρη. Στο 1ο μέρος εξετάζονται οι πηγές του δικαίου, η έννοια, ο σκοπός, η κατάρτιση και η νομική φύση της συμβάσεως. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ζήτημα της έννοιας των αποστολών και κατά πόσο είναι αναγκαία η δυνατότητα αμοιβαιότητας αυτών, ιδίως στις συμβάσεις αλληλόχρεων λογαριασμών που συνοδεύουν τραπεζικές πιστωτικές συμβάσεις και συμβάσεις διαδοχικών πωλήσεων.
Στο 2ο μέρος εξετάζονται οι βασικές αρχές λειτουργίας της συμβάσεως, όπως η αρχή της καθολικής και αυτοδίκαιης υπαγωγής και εισόδου των απαιτήσεων στον αλληλόχρεο λογαριασμό, η αρχή του μη διαθεσίμου και απαιτητού των κονδυλίων, το νομικό καθεστώς του προσωρινού περιοδικού και οριστικού υπολοίπου, ο τρόπος απόσβεσης των κονδυλίων του λογαριασμού και τα συναρτούμενα προς αυτές τις αρχές θέματα, όπως εκείνο της ευθύνης αποχωρούντος ομορρύθμου εταίρου, της καταδολίευσης δανειστή, της κατάσχεσης του προσωρινού υπολοίπου, της αναγνώρισης του προσωρινού και του οριστικού καταλοίπου, καθώς και του τοκισμού και ανατοκισμού, όπου στην τελευταία περίπτωση εξετάζεται συνολικά το ισχύον στην πατρίδα μας καθεστώς τόκων και ανατοκισμού.
Στο 3ο μέρος εξετάζονται τα θέματα των ασφαλειών, της λύσεως της συμβάσεως, της εισόδου στο λογαριασμό αξιογράφων και αντιλογισμού, ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και τέλος τα δικονομικά θέματα αγωγών, διαταγών πληρωμής και ανακοπών των άρθρων 632 και 933 ΚΠολΔ.
Σε ολόκληρο εν γένει το έργο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη δικονομική εφαρμογή, με παραπομπές σε επιλεγμένη ad hoc νομολογία, καθώς επίσης παρατίθενται στο παράρτημα και αυτούσια αποσπάσματα από σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να παραλείπεται και αναλυτικό υπόδειγμα δικογράφου αγωγής.

(2007) Η σύμβαση αλληλόχρεου λογαριασμού, Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας