*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεές σε κάθε γυναίκα

Ισχυρά αρχέτυπα στις ζωές των γυναικών

"Goddesses in everywoman" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jean Shinoda Bolen
Μετάφραση: ·Έφη Ματθιοπούλου
Επιμέλεια: · Νίκος Α. Μπακουνάκης
Έκδοση: 2005 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:494 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-1135-6


Θέμα: "Γυναίκα - Ψυχολογία "

Γιατί κάποιες γυναίκες θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το γάμο και την απόκτηση παιδιών, ενώ άλλες θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ανεξαρτησία και την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων; Γιατί κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες μια γυναίκα μπορεί να είναι μια εξωστρεφής, λογική επαγγελματίας που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ άλλοτε μεταμορφώνεται σε εσωστρεφή σπιτόγατα;
Όσο πιο περίπλοκη είναι μια γυναίκα, υποστηρίζει η δρ Μπόλεν, τόσο πιθανότερο είναι να έχουν ενεργοποιηθεί εντός της πολλές θεές. Η γυναίκα αυτή, όπως όλες μας, καλείται να αποφασίσει το αρχέτυπο ποιας θεάς θα καλλιεργήσει και ποιας θα περιορίσει, ώστε να εξελιχθεί η προσωπικότητά της. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας βοηθήσει να το επιτύχετε.
Οι μύθοι είναι σαγηνευτικές ιστορίες που γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέρουσες όταν αντιλαμβανόμαστε πως μπορούν να αποκαλύψουν βαθύτερες αλήθειες για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η αναλύτρια της σχολής Γιουνγκ Τζιν Σινόντα Μπόλεν δίνει ξανά ζωή στο ελληνικό πάνθεον φέρνοντας στο φως την εσώτερη αρχετυπική του φύση και ανακλώντας τη δύναμη του μύθου στην προσωπική ζωή μας. Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε τη φυσική πορεία από το μύθο στο αρχέτυπο και από εκεί στην ατομική ψυχολογία και θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι θετικές και αρνητικές πλευρές μας συνδέονται με τις ιδιότητες κάποιας συγκεκριμένης θεάς που κυριαρχεί στην ψυχή μας, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία, άρα και δυνατότητα εξέλιξης.

(2008) Το Τάο της ψυχολογίας, Πύρινος Κόσμος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας