*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πληροφορική υγείας

Η εφαρμογή της πληροφορικής στο χώρο της υγείας


Συγγραφή: ·Ταξιάρχης Μπότσης ·Στέλιος Χαλκιώτης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2005 από "Δίαυλος"
Σελ.:320 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-531-183-6


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα" "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων"

Aντικείμενο της "Πληροφορικής υγείας" είναι η εφαρμογή της πληροφορικής στο χώρο της υγείας. Στο παρόν παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες των πληροφοριών υγείας, των υπολογιστών, των βάσεων δεδομένων, των δικτύων υπολογιστών και της ασφάλειας πληροφοριών. Οι παραπάνω έννοιες είναι απαραίτητες για την κατανόηση των συστημάτων κωδικοποίησης, του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, των πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείων, των συστημάτων υποστήριξης λήψης απόφασης, της τηλεϊατρικής, της ιατρικής απεικονιστικής και των βιοσημάτων, που αποτελούν τις κύριες θεματικές ενότητες της Πληροφορικής Υγείας. Επιπλέον, εξετάζονται οι εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχονται μέσω της υπολογιστικής προσομοίωσης, της εικονικής πραγματικότητας, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρουσιάζονται τα νευρωνικά δίκτυα με τις εφαρμογές τους στην υγεία. Τέλος, προσεγγίζεται το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα του ηλεκτρονικού εμπορίου στις υπηρεσίες υγείας και γίνεται σχετική αναφορά στη διεθνή πραγματικότητα. Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών και στους επαγγελματίες υγείας που αισθάνονται την ανάγκη να εντάξουν την πληροφορική στην άσκηση των καθηκόντων τους. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιβλίο αναφοράς από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας