*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η λαϊκή εξουσία στην ελεύθερη Ελλάδα


Συγγραφή: ·Γεωργούλας Μπέικος
Έκδοση: Οκτώβριος 2005 από "Θεμέλιο"
Σελ.:511 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-310-018-8


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944"

Η επανέκδοση ενός "κλασικού" βιβλίου για την αυτοδιοίκηση και τη λαϊκή δικαιοσύνη που εγκαθίδρυσε το ΕΑΜ στα χρόνια της Κατοχής, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Μισό περίπου αιώνα μετά τη συγγραφή του και 25 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του, το δίτομο έργο του Γεωργούλα Μπέικου επανεκδίδεται, φέρνοντας στο προσκήνιο μια ολόκληρη κοινωνία σε εποχές τεράστιων αλλαγών. Πρωτεργάτης των αυτοδιοικητικών θεσμών στην Ελεύθερη Ελλάδα, ο Μπέικος προσφέρει, εξ ιδίας πείρας, ένα πλήθος πληροφοριών στον αναγνώστη για ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ΕΑΜικής αντίστασης. Επισημαίνει την προϊστορία του θεσμού, τη σύλληψή του, τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αποδοχή του και τις δυσκολίες που συνάντησε στην εφαρμογή του. Γραμμένο με γλαφυρότητα και αμεσότητα από τον μετέπειτα δημοσιογράφο- ανταποκριτή στη Σοβιετική Ένωση, αντανακλά στις σελίδες του τις συνθήκες μέσα στις οποίες γράφτηκε -φυλακές, εξορίες, πολιτική προσφυγιά- και μεταφέρει το ήθος και την ανιδιοτέλεια μιας άλλης εποχής. Το προλογικό σημείωμα της ιστορικού Τασούλας Βερβενιώτη εισάγει τον αναγνώστη στα βιογραφικά του συγγραφέα και στα της συγγραφής του βιβλίου.

("Ελευθεροτυπία, 16/12/2005)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας